Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Guldberg Skole
Mobil menu

Månedsnyhedsbrev - september 2021

 

Nyhedsbrev – september 2021

 

Kommende begivenheder
5. oktober:
Lærernes dag / det pædagogiske personales dag
Uge 41
Flexuge
15. oktober:
Skolernes motionsdag. Alle elever har fri kl. 12:30. KKFO og klub er åbne.

16.-24. oktober:
Efterårsferie
25. oktober:
Skolebestyrelsesmøde med deltagelse af kontaktforældre

29. oktober:

Halloween på KKFO’en

10. november:

Infoaften for forældre til kommende 0. årgang

18. november:

Gallafest 7.-9.-årgang

25. november:

Fælles temamøde for skolebestyrelserne på Nørrebro og Bispebjerg

Uge 49:

Flexuge
 

 

Indhold

  • Status på byggeprojekterne
  • Klassesammenlægning på 3. årgang Fra skolebestyrelsen
  • Elevråd
  • Flexuger på skolen

 

Guldberg Skole

 

www.guldbergskole.kk.dk

Status på byggeprojekterne 2022-27

I løbet af det seneste år har vi informeret om de forskellige beslutninger truffet i forbindelse med helhedsrenoveringen af de eksisterende matrikler på Sjællandsgade og Stevnsgade, samt byggeriet af udskolingsafdelingen i De Gamles By (GABYS).

Helhedsrenoveringen af skolebygningerne på Sjællandsgade og Stevnsgade har ad flere omgange været udsat, men er nu sat til at foregå i årene 2022-2024. Byggeriet af skolebygningen i De Gamles By forventes færdig i 2027.

Når alle byggerierne er overstået, vil Guldberg Skole kunne rumme:

  • 0. – 2. klasse, 7 spor og KKFO på Sjællandsgade
  • 3. – 4. klasse, 7 spor og KKFO på Stevnsgade
  • 5. – 9. klasse, 6 spor og fritidsklub, juniorklub og ungdomsklub på skolens matrikel i De Gamles By

 

Genhusning under helhedsrenoveringen 2022-24

I løbet af 2022-2024 skal skolebygningerne på Sjællandsgade og Stevnsgade renoveres, og forskellige genhusningsløsninger har været i spil. Helhedsrenoveringen starter først efter sommerferien 2022.

I løbet af april-juni 2021 har vi inddraget skolens medarbejdere, elevråd, klubråd, klub- og KKFO-personale, forældreråd og skolebestyrelsen for at høre deres holdninger til de forskellige genhusningsløsninger.

Inddragelsen mundede ud i et notat fra skolebestyrelsen, hvori skolebestyrelsen fremlagde deres syn på genhusningsløsningerne. Her var skolebestyrelsen især opmærksom på at sikre elevernes adgang til udearealer og muligheder for bevægelse under byggeriet.

På baggrund af skolebestyrelsens notat har direktionen i Børne- og Ungdomsforvaltningen valgt løsningen med løbende genhusning i pavilloner på Sjællandsgadematriklen. En beslutning, som er gået videre til årets budgetforhandlinger.

 

Information om de kommende byggerier

Nu er Københavns Kommunes budgetforhandlinger for Budget2022 afsluttet og i den forbindelse er der afsat midler til genhusning af Guldberg Skole i pavilloner på Sjællandsgadematriklen under helhedsrenoveringen.

På baggrund af skolebestyrelsens input vil Børne- og Ungdomsforvaltningen i samarbejde med Teknik- og Miljøforvaltningen arbejde videre på en løsning, hvor Prinsesse Charlottes Gade bliver inddraget som skolens udeareal i skoletiden.

Vi forventer, at vi her i efteråret kan invitere jer til et informationsmøde, hvor I bliver præsenteret for den endelige plan for genhusningen. På samme møde vil rådgiverne for de to byggerier fremlægge tidsplaner og tegninger for de kommende skolebyggerier.

I hører nærmere, når vi kender den endelige dato for informationsmødet.

Besøg af Pilou Asbæk

Mandag 20.september havde 8.årgang besøg af Pilou Asbæk.

Pilou ville rigtig gerne have en dialog med eleverne om alt fra deres drømme for fremtiden, om deres syn på kunst og skuespil, samt naturligvis svare på spørgsmål om hans oplevelser, som international skuespiller.

Pilou er ordblind og fortalte om en skoletid med en del udfordringer, der skulle overvindes. Ifølge ham selv var det først, da han mødte en ganske særlig lærer, der troede på ham, at han begyndte at tro på sig selv og sit talent.

Eleverne havde selvfølgelig masser af spørgsmål, som de fik nogle ærlige svar på. Derudover fik vi også et smugkig på Pilous rolle i den kommende Aquaman 2 og indsigt i nogle sjove historier fra filmsettet med Jackie Chan og Sylvester Stallone.

Det var en rigtig god oplevelse for både eleverne og Pilou, sidstnævnte glæder sig til at komme på besøg igen en anden gang.

Klassesammenlægning på 3. årgang

Vi er desværre igen nødt til at lægge klasser sammen. Denne gang er det på 3. årgang. Sammenlægningen skyldes et faldende elevtal over en periode. Beslutningen har været drøftet med skolebestyrelsen på ekstraordinært møde 13. september. Der har været afholdt forældremøde for årgangens forældre 20. september. På mødet blev baggrunden for beslutningen uddybet og sammenlægningsprocessen drøftet.

Klassesammenlægninger skaber mange forskellige reaktioner blandt forældre og børn, når det bliver meldt ud. Det er naturligt og forståeligt. Den erfaring vi har oparbejdet i samarbejdet med jer forældre og jeres børn ved tidligere sammenlægningsprocesser bruger vi til at sikre det bedst mulige forløb.

Fra skolebestyrelsesmøde 29. september

Øget fokus på samarbejdet på tværs af årgangene

Temaet på mødet var skolens arbejde med øget fokus på samarbejdet på tværs af årgangene

Under drøftelsen af temaet blev der givet udtryk for styrker og svagheder ved et øget fokus på årgangene. Bl.a. blev det nævnt, at:

  • det er svært at forholde sig til en hel årgang, frem for en klasse
  • det kan give mere robusthed at have flere fællesskaber at trække på
  • det kan også være en fordel at have flere muligheder for at differentiere.

På 6. årgang arbejdes der med udstrakt holddeling på tværs af årgangen. Det opleves som en god måde at arbejde med undervisning og mindre grupper på.

 

Øget frihed til skolerne

Et flertal i Folketinget har den 1. juni 2021 indgået aftale om håndtering af faglige udfordringer hos elever i grundskolen. Som led i aftalen er der udstedt en bekendtgørelse, som hjemler en øget lokal frihed bl.a. ift. konvertering af understøttende undervisning til 2-lærertimer og mulighed for at undlade, at der udarbejdes elevplaner klasser og årgange.

Skolebestyrelsen bakkede op om skolens ønske om at arbejde med at udvikle en anden form for evaluering/tilbagemelding end elevplanen. Ønsket var, at der blev sat fokus på kvalitativ feedback gerne ved samtale. ressourcer må gerne prioriteres til de elever, der har særligt behov for opfølgning.

Referatet af mødet vil blive lagt på skolens hjemmeside fredag 1. oktober.

Elevråd på skolen

Skolen har elevråd på begge afdelinger. Til dagligt kalder vi elevrådet på Sjællandsgade det lille råd og elevrådet på afd. Stevnsgade det store råd.

De enkelte klasser har valgt elevrådsrepræsentanter og de første møder har været afholdt. Alle klasser holder ugentlige klassemøder som bl.a. skal understøtte arbejdet med elevdemokratiet på skolen.

Det store råd har valgt forperson Yara Jamous fra 8C og næstforperson Vilma Birkedal Madsen fra 7Y. Yara og Vilma er dermed også elevrepræsentanter i skolebestyrelsen.

Flexuger

I ugen op til efterårsferien er der flexuge på alle årgange afsluttende med skolernes motionsdag.

På 0.-5. årgang er temaet bevægelse. På 6.-9. årgang er det trivsel med bl.a. læringssamtaler, der i fokus. Ugen afsluttes med skolernes motionsdag, hvor hele skolen løber i Fælledparken. Dagen er en kort dag med god efterårsferie til alle fredag, hvor eleverne har fri kl. 12:30.

I løbet af skoleåret er der yderligere 3 flexuger, hvor det normale skema brydes op. Det er ugerne 49, 6 og 14. Ugerne har forskellige faglige temaer, der skal understøtte det daglige arbejde med de inkluderende læringsfælleskaber på skolen.

På vegne af personale og ledelse

Morten Nielsen

 

Dokumenter

Månedsnyhedsbrev - september 2021.pdf

Shape Created with Sketch.