Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Guldberg Skole
Mobil menu

23.05.24 - Referat af skolebestyrelsesmøde

Sted: Afd. udskoling, Stevnsgade, 1. sal, personalerummet

Tid: Kl. 16:30-19:00

Senest 7. hverdag efter mødet udsender referenten referatudkast til medlemmerne og deltagerne fra den daglige ledelse. Hvis forperson, skoleleder og referent ikke senest 5. hverdag efter udsendelse af udkastet modtager ændringsønsker til udkastet, så er referatet godkendt. I modsat fald behandles referatet ved næste skolebestyrelsesmøde.

DAGSORDEN

Emne, ansvarlig, tidsramme

Formål og uddybning

Hvad? Hvorfor? Hvordan?

Referat

Beslutninger

  1. Godkendelse af dagsorden og referat

(16:30 – 16:35)

Behandlingsform: orienterende,

drøftelse,

beslutning,

Ansvarlig:

Forpersonskabet

 

 

Sagsfremstilling

Dagsordenen er udarbejdet af forpersonskabet og skoleleder.

Referat af senest ordinære skolebestyrelsesmøde er udsendt 28. april.

Sagsbehandling

Bestyrelsen skal godkende dagsordenen med evt. ændringer.

Der orienteres om, at referatet fra mødet 26. april er godkendt uden ændringer.

Der orienteres evt. ift. forhold, der har betydning for mødets afvikling mv.

Afbud: Sanne, Jakob, Lise, Anne

 

Mødeleder: Henrik

 

Drøftelse

 

Beslutning

Dagsorden godkendt

Der byttes rundt på pkt. 2 og 3

Principper for sundhed behandles under pkt. 3

  1. Regnskab/budget 2023

(16:35 - 16:50)

Behandlingsform:

Orienterende, drøftelse,

beslutning,

Ansvarlig:

Morten

Sagsfremstilling

Jf. årshjulet behandles status og tiltag ift. skolens økonomi på skolebestyrelsesmøder hen over året.

Sagsbehandling

Skolebestyrelsen orienteres om status ift. budget/regnskab herunder af evt. tilpasninger og konsekvenser heraf fx elevtal og klasser på de enkelte årgange.

Bilag 2.1

Drøftelse

BUU møde 17.5 blev en budgetkorrektion besluttet på 0,75%, for skolen er det ca. 212.000 kr og for KKFOen ca. 50.000kr.

Elevtallet på kommende 0. årgang er faldet mere, end vi har forventet og vi er nu nede på et antal børn svarende til 3 klasser. En af årsagerne til, at vi ikke har kendt til et mere præcist elevtal er, at der har været sen tilbagemelding fra en stor gruppe forældre.

Ledelsen orienterede om den videre proces.

 

Det opleves problematisk at der bliver lavet en form for udskudt klassedannelse, som skolebestyrelsen og forældrerådet tidligere har talt imod.

Det er mærkeligt det kommer op igen af bagveje, og derfor bør vi følge det der er blevet besluttet på tidligere møde i år, at vi pt. ikke arbejder med udskudt klassedannelse.

Ledelsen fortæller, at tanken i år har været, at vi havde 4 klasser, men da elevtallet er endt anderledes end forventet, ser skolen det som en mulighed for at arbejde med årgangstanken i løbet af sensommeren og efteråret.

Ledelsen har overvejet, hvordan der bedst kan laves en proces, med mindre hold, og give overskuelighed, for bl.a. de udsatte elever.

 

KKFO’en og børnene er så småt ved at kende hinanden, alle de voksne og eleverne er ved at lære hinanden godt at kende, og oparbejder viden. Bekymringen er ved nye klasser 1. august. Der er bekymring for om nye skift så hurtigt.

 

Bekymring for skiftet midt i skoleåret, kan gøre det svært bl.a. i forældregruppen, da man som ny forældre har god energi i at gå ind i samarbejdet, hvor det kan være svært at have helt den sammen energi at skulle engagere sig endnu engang i et nyt samarbejde et halvt år inde i skoleåret.

 

Vigtigt at have tillid til det pædagogiske personales vurdering, som forælder vil tanken om et skift efter sommerferien også virke stort for ens barn at vide, der skal ske noget nyt efter ferien.

 

Skolen oplever det er vigtigt med tid til processen.

 

Man må hellere gøre det hurtigt. Børnene har kun været sammen i knap en måned nu.

 

Det er skolelederen der træffer beslutninger om klassesammenlægninger. Skolebestyrelsen er rådgivende og skaltilse, at principperne følges.

 

Vigtigt med løbende kommunikation til forældrene. Vi har tænkt os at bruge onsdag 14. juni som er orienterings-/velkomstaften for de nye forældre til at starte processen.

Vigtigt hvordan og hvornår det bliver meldt ud, og vi skal huske at understrege den pædagogiske motivation for, hvorfor vi har truffet de valg, vi har.

 

Skolen har tidligere drøftet den senere klassedannelse, fordi vi bl.a.  finder det sårbart, at vi ofte op til 1.maj mister elever, og derfor både i år og tidligere år har måtte lave nye klasser meget hurtigt.

 

Personalet omkring de kommende 0.årgang oplever det som en stor glæde og mulighed for at arbejde i mindre hold, og derved lærer eleverne at kende på kryds og tværs.

 

Måske skal man fremover se på KKFO’ens tid med eleverne i opstarten, og hvordan de allerede nu bruger meget arbejde på relationsdannelsen mellem eleverne i de to første måneder.

 

Skolens skal kommunikere og vise, at der er styr på processen og opfølgningen ved en klassesammenlægning, gennem klare argumenter for hvorfor og de skridt man vil gå.  Det skaber tryghed.

 

Afhængig af proces, er det vigtigt at hjælpe forældrene til hvordan de kan understøtte fællesskabet som årgangen, og en anden slags arrangementer.

 

Beslutning

Morten vender tilbage til skolebestyrelsen om den videre proces.

  1. Fra elevrådet

(16:50 - 17:05)

Behandlingsform: orienterende,

drøftelse,

beslutning,

Ansvarlig:

Elevrådsforpersonerne, Morten

Sagsfremstilling

På Guldberg Skole er elevrådet organiseret i et lille elevråd og i et store elevråd ift. skolens 2 afdelinger. Der holdes møde ca. en gang om måneden.

Repræsentanter fra elevrådene deltog 16. maj på en elevrådsdag for alle folkeskolerne på Nørrebro og Bispebjerg med temaet: Grøn folkeskole.

Sagsbehandling

Elevrådsrepræsentanterne fortæller om elevrådsarbejdet på skolen.

Drøftelse

Elevrådsdag

Der har været elevrådsdag for området på Kattinge Værk, som handlede om grøn skole.

Elevrådet har ønske om flere skraldespande til sortering på skolen.

Ønske om skolerejser til udlandet.

Elevrådet har fået mange ønsker om at skolerejsen til udlandet igen bliver muligt. Elevrådet har udarbejdet forslag til, hvordan man kan få penge til det fx skolefest, kagesalg og loppemarked, og det kunne også bl.a. dække økonomien for de familier der ikke har råd til det.

Man kunne også overveje at spare ved at finde billigere rejseformer og billige ophold.

Principper for sundhed

I princippet for sundhed, forholder princippet sig til hvis slik tages med ind på skolen, men det blander sig ikke i, hvad man laver udenfor skolen i pauserne, men at man godt må indtage sødt på skolen ved særlige lejligheder.

 

Beslutning

Der skal på kommende møde, ses på om der skal revideres i principper for lejrskole.

 

Principper for sundhed vedtages med følgende tilføjelse: Vi spiser ikke slik på skolen og KKFO’ens område med mindre…

Dette skrives ovenover undtagelserne.

  1. Byggeri, byggeproces og genhusning

(17:05 – 17:30)

Behandlingsform:

Orientering, drøftelse, beslutning,

Ansvarlig:

Skolens ledelse

 

 

Sagsfremstilling

Udvidelsen af Guldberg Skole med ny skolebygning i De Gamles By (GABYS) er af Børne- og Ungdomsudvalget indstillet til at blive annulleret, da der pga. ændret behovsprognose ikke længere er brug for den øgede kapacitet.

Renoveringsprojekterne for de nuværende skolebygninger skal som konsekvens af annulleringen ændres, så skolen efter renoveringen kan rumme en 4-sporet skole fra 0.-9. årgang. Renoveringen af afd. Sjællandsgade er igangsat efter det hidtidige planer og afd. indskoling er flyttet ud i pavillonerne.

Forældrerepræsentanterne i skolebestyrelsen har haft kontakt til en række politiske partier for at få politikere i tale ift. de store problemer en annullering giver skolen og den planlagte renovering.

Børne- og Ungdomsforvaltningen har fastlagt

proces ift. screening af behov for helhedsrenovering af skolen, da indstillingen om annullering af GABYS forventes vedtaget i Borgerrepræsentationen senere i år. Der har været afholdt første af to møder 27. april. Det sidste møde holdes tirsdag 30. maj kl. 15:00.

Bilag 4.1

Pga. øget antal klasser på afd. Sjællandsgade og manglende plads i pavillonerne er det nødvendigt, at kommende 5. årgang flyttes til afd. Stevnsgade fra det nye skoleårs start.  

Sagsbehandling

Forældrerepræsentanterne orienterer fra møderne med politikerne og der aftales evt. opfølgning.

Skolebestyrelsen modtager status vedr. screening af behov for helhedsrenovering fra mødet 27. april.

Skolebestyrelsen modtager status for byggeri og genhusning herunder evalueres tiltag på skolen under byggeri (skolen i skoven, pauseaktiviteter, ...).

Skolebestyrelsen orienteres om flytningen af kommende 5. årgang.

Drøftelse

Det ser ud som om at nogle at de penge, der ikke bruges på at bygge afdelingen i De Gamles By kan bruges på ny projektering af etape 2 af byggeriet på de eksisterende matrikler. Forvaltningen kan dog ikke lige sige om det sker, da den nye projektering er en ny sag.

 

Morten orienterede om de foreløbige forslag til nyt projekt.

Skolen og skolebestyrelsen har meddelt, at der ikke ønskes madskole på afd. Stevnsgade. Skolen har som højeste prioritet, at klubben bevares på afd. Stevnsgade.

Tirsdag 30. maj er der sidste screeningsmøde om genprojekteringen.

 

Der blev stillet spørgsmål om, der kunne etableres madskole i De Gamles By sammen med en evt. hal.

 

Næste skole år bliver kommende 5.årgang nødt til at flytte med over på afd. Stevnsgade pga. pladsmangel i pavillonerne.

Der er brug for dette bliver meldt ud snarest, da det allerede er ude blandt nogle af eleverne.

Skolen skal huske at invitere eleverne over og se deres kommende lokaler.

 

Beslutning

 

Pause

 

 

  1. Revision af principper
  • Mobilkultur og digital dannelse
  • Sundhed
  • Skolens værdier og regelsæt

(17:30 - 18:10)

Behandlingsform:

drøftelse,

beslutning,

Ansvarlig:

Arbejdsgrupperne, forpersonskabet

Sagsfremstilling

Mobilkultur og digital dannelse

Skolebestyrelsen har for nogle år siden vedtaget principper for mobilkultur og digital dannelse. På april mødet blev der nedsat arbejdsgruppe bestående af:  Christine, Morten, Christina, Henrik, der skulle komme med forslag til revision af principperne, så de bl.a.:

  • flugter med klubbens, dog således at rammesætningen for skoletid og fritid er forskellig.
  • indeholder afstemte forventninger fra skolens side ift., hvad der kan forventes, at et barn har med hjemmefra
  • evt. tager afsæt i en spørgeskemaundersøgelse blandt eleverne.

Bilag 5.1

Slik og sundhed

På mødet 27. marts blev skolens principper for slik og sundhed behandlet på elevrådets foranledning. Det blev besluttet, at principperne skulle opdateres af skolebestyrelsen. Der blev nedsat et udvalg bestående af Morten, Christine og Nina, Frida og Hector.

Bilag 5.2

Skolens værdier og regelsæt

Jf. årshjulet behandler skolebestyrelsen skolens værdier og regelsæt på Guldberg Skole kaldet grundlov og værdisæt.

Bilag 5.3

Sagsbehandling

Skolebestyrelsen modtager status fra arbejdsgruppen vedr. revision af principperne for mobilkultur og digital dannelse

Skolebestyrelsen drøfter forslag til opdatering af principperne for slik og sundhed.

Skolebestyrelsen behandler skolens grundlov og værdisæt.

Drøftelse

Mobilkultur og digital dannelse

Arbejdsgruppen aftaler møde.

Der er ikke et kommunalt ønske om at lave en fælles ramme omkring mobil kultur på skolerne.

 

Skolens værdier og regelsæt

Blev sidst behandlet i 2022.

Hvordan får vi fremadrettet inddraget det i de ting vi drøfter og de principper vi laver?

Man kunne genbesøge skolens traditioner og se hvordan det hænger sammen med skolens værdier og regelsæt.

 

Beslutning

Ønske om drøftelse på kommende skolebestyrelsesmøde om hvordan vi får tingene til at spille sammen fremadrettet med et lille oplæg/spørgsmål til overvejelse.

 

  1. Henvendelser

(18:10 - 18:30)

Behandlingsform:

Drøftelse, beslutning

Ansvarlig:

Forpersonskabet

 

 

Sagsfremstilling

Skolen modtager løbende henvendelser fra forældre, elever, medarbejder og eksterne. Det der er stilet til skolebestyrelsen og skolen, skal op i skolebestyrelsen. Hvis det er stilet til ledelsen, vurderes det, om det er relevant at forelægge skolebestyrelsen. Skolebestyrelsen kan også selv have mindre emner, der ønskes drøftet.

Sagsbehandling

Emnerne drøftes og der aftales evt. yderligere opfølgning.

Drøftelse

ingen

 

 

Beslutning

 

  1. Orientering

(18:30 - 18:55)

Behandlingsform:

Orienterende

Ansvarlig:

Alle

 

Forpersonskabet

  • Mødeleder næste møde
  • Opfølgning på skolebestyrelsesnetværksmøde på Nørrebro. Ny invitation af Brug Folkeskolen til et skolebestyrelsesmøde efter sommerferien.
  • 17. august afholdes fællesmøde for skolebestyrelserne på Nørrebro. Guldberg Skole er vært. Mødet holdes på personalerummet afd. udskoling.
  • Fra dialogmøde med Børne- og Ungdomsudvalget mandag 22. maj.

Skolens ledelse

  • Traditioner
    • Mellemtrinsfest
    • 9. klassernes sidste skoledag
  • Ansættelsessamtaler onsdag 31. maj kl. 14-17 – 2 lærerstillinger til udskolingen
  • Erstatningslokale for Luffe til udlejning
  • Skoleudviklingssamtalen afholdes mandag 28. august
  • Emner til nyhedsbrev for maj
  • Dialogmøder med Børne- og Ungdomsudvalget
    • torsdag den 16. november kl. 17.00-19.00

Mødeleder

Stine S

 

OBS: Opfølgning på skolebestyrelsesnetværksmøde på Nørrebro. Ny invitation af Brug Folkeskolen til et skolebestyrelsesmøde efter sommerferien.

 

Fra dialogmøde med Børne- og Ungdomsudvalget mandag 22. maj

Politikerne fortalte om behovet for besparelserne.

Mødet indeholdt derudover workshops med forskellige emner relaterende til trivsel.

 

Mellemtrinsfest

Stor succes.

 

9.klassernes sidste skoledag

Afviklet på anden måde på afd. Stevnsgade, men forløb fint. De savnede flagalléen, og de små var ærgerlige over, de kun var med til karameludkast og derfor var det hele ikke en fælles oplevelse.

Ansættelsessamtaler

Hvis man ønsker at deltage i ansættelsessamtaler så skriv til Morten.

 

Erstatningslokale for Luffe

Spejlsalen på afd. Stevnsgade bruegs til udlejning.

Er der mulighed for at se på om KKFO’ens afd. Kastaniehuset er en mulighed? Lucille undersøger.

  1. Eventuelt

(18:55 - 19:00)

 

Kunne vi fremadrettet se på at vi på møderne laver nogle andre drøftelsesformer?

Skal vi levere et nøddefrit miljø?

 

 

Kommende punkter

 

Til junimødet:

  • Ledelsen præsenterer beskrivelse af hvordan en dag om ugen, der er særlig/en fordybelsesdag (SIS, kulturdag, fagdag m.m.), kan se ud.
  • Skoleudviklingssamtale

 

Dato: 26. maj 2023

Referent: Christina Stenius

 

 

Forældre:

Henrik Eskelund

Maj Eskelund

Maria Kirstine Østergaard

Nina Thilo Funder

Stine Gerster Johansen

Stine Spellerberg

Elever:

Mille Strømvig Funder (7V)

Carla Blicher Nielsen (7X)

Medarbejdere:

Christine Dahl

Anja Øxbøg

Ledelse:

Lucille Blossom
Christina Stenius

Morten Nielsen

 

 

 

 

 

 

 

                                                     

 

Dokumenter

Referat SB-møde 23.05.24.pdf

Shape Created with Sketch.