Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1
Guldberg Skole
Mobil menu

Forældreråd

 

Forældrerådet om forældrerådet

Forældrerådets opgave er blandt andet at være med til at fastlægge den pædagogiske linje og principperne for institutionens pædagogiske arbejde samt sikre samarbejdet og dialogen med forældrene. Vil du vide mere om forældrerådets konkrete opgaver og kompetencer kan du læse forretningsordenen.

Forældrerådet mødes som udgangspunkt fire gange om året. Vi består af op til 8 forældrerepræsentanter (heraf 2 suppleanter), 3-4 personalerepræsentanter og den KKFO-leder.

Mødernes indhold
På møderne drøftes bl.a. aktuelle arrangementer og aktiviteter, samt særlige pædagogiske fokuspunkter. Derudover drøfter vi det pædagogiske tilsyn og børnemiljøvurdering. Men ikke mindst formidler vi forældrerepræsentanter de spørgsmål og den viden videre, som vi får fra de forældre, der henvender sig til os eller den viden, som vi eksempelvis samler ind på forældremøder i skoleregi.

Det kan dreje sig om alt fra erfaringerne med modtagelsen af nye børn, over ønsker om flere/andre aktiviteter på afdelingerne, til de udfordringer der kan følge af at være en stor institution med mange børn og ansatte spredt på mange matrikler og afdelinger.

Du kan altid henvende dig, hvis du har et spørgsmål eller et emne, som du gerne vil have bliver taget op i forældrerådets regi, enten ved at sende en mail til eller kontakte en af os, når du møder os på fritidsinstitutionen eller på Aula. Du kan se hvem der er med i forældrerådet på skole/KKFO-hjemmesiden.

Få indsigt i institutionens hverdag

Vi finder repræsentanter til forældrerådet på det årlige forældremøde i efteråret, og vi opfordrer alle interesserede til at stille op til valg som forældrerådsrepræsentanter. Det er en enestående mulighed for at få indsigt i vores børns fritidsinstitution, og til at få indflydelse som forældrenes repræsentanter.

Vil du være med?

Ved forældremøderne i oktober meddeles det på alle afdelinger, at forældre der er interesserede i at deltage i forældrerådet, skal meddele det til KKFO'ens leder, der efterfølgende kontakter de interesserede og inviterer forældrene til det først kommende forældrerådsmøde, hvor rådet konstitueres.

 

Forretningsorden for forældrerådet på KKFO Guldberg

KKFO Guldberg har et selvstændigt forældreråd. I skolebestyrelsen vælges der en forældrerepræsentant, der både skal sidde i skolebestyrelsen og KKFO’ens forældreråd?

Skolebestyrelse og forældreråd skal arbejde sammen om opgaven; at skabe et godt børneliv med de bedste muligheder for læring, leg og udvikling, som hænger sammen på tværs af skole og KKFO.

Forældrerådet består af 4-8 forældrerepræsentanter valgt af og blandt KKFO’ens forældre samt 3 medarbejderrepræsentanter valgt af og blandt medarbejderne på institutionen.

Vi tilstræber at der vælges en medarbejderrepræsentant pr. matrikel. Den ene medarbejderrepræsentanterne er suppleant.

Der skal afholdes valg til forældrerådet på KKFO’ens årlige forældremøde i oktober. Ved forældremøderne i oktober meddeles det på alle afdelinger, at forældre der er interesserede i at deltage i forældrerådet, skal meddele det til KKFO'ens leder, der efterfølgende kontakter de interesserede og inviterer forældrene til det først kommende forældrerådsmøde, hvor rådet konstitueres. Hvis der er flere opstillede, end der er pladser, afholdes der valg blandt forældrene på KKFO'en om, hvem der skal sidde i forældrerådet.

Forældrene har ret til at vælge en forældrerepræsentant til forældrerådet fra hver af de pågældende matrikler. Vi tilstræber at have to forældre repræsenteret fra hver af de fire afdelinger.

Rammerne for arbejdet i forældrerådet

Rammerne for forældrerådets arbejde er forankret i love og retningslinjer, der afspejler national lovgivning samt kommunalt besluttede politikker og principper, herunder:

 

• Folkeskoleloven

• Styrelsesvedtægt for folkeskolen i Københavns Kommune

• Strategi for børn og unge i København

• Pejlemærker for pædagogisk kvalitet 0-18 år

• Københavns Kommunes Inklusionspolitik

• Mål for Stærkt samarbejde mellem skoler, institutioner og klubber

• Københavns Kommunes Børne- og Ungepolitik

 

Forældrerådets indflydelse

Forældrerådets kompetencer er rådgivende og rådet skal høres i alle sager, der vedrører KKFO’ens drift og virke.

Forældrerådet er med til at diskutere og definere de værdier og principper, som ligger til grund for den pædagogik, der præger de konkrete aktiviteter, som børnene og de voksne er sammen om, mens den pædagogiske leder træffer konkrete beslutninger. Principperne skal holde sig inden for Københavns Kommunes mål og rammer samt skolebestyrelsens fastsatte principper.

Forældrerådet fungerer desuden som sparringspartner for skolebestyrelsen, hvilket betyder, at rådet er med til at klæde bestyrelsen på til at træffe de bedst mulige beslutninger for skolen og KKFO’en.

Forældrerådet beskæftiger sig ikke med enkeltsager i personalesager og børnesager.

 

Samarbejdet mellem institution og forældre

Forældrerådet skal være med til at sikre, at samarbejdet og dialogen med forældrene fungerer så godt som muligt, og skal inddrages i principper og beslutninger om:

  • Forældremøderne og deres indhold
  • Information til forældrene

 

Økonomi

Forældrerådet forelægges KKFO’ens budget i starten af året og høres ift. prioritering af midler til pædagogiske aktiviteter, drift og virke.

Den pædagogiske leder har ansvaret for drift og overholdelse af det uddelegerede budget.

Skolelederen har det overordnede økonomiske ansvar.

 

Lukkedage

Forældrerådet kan stille forslag om placering af lukkedage til skolebestyrelsen. Lukkedagene skal godkendes af skolebestyrelsen senest 3 måneder før første lukkedag.

 

 

Ansættelse af personale

Ved fastansættelse af pædagoger og medhjælpere tilbydes en forælder fra forældrerådet mulighed for deltagelse ved ansættelsessamtaler.

Forældrerådet skal ikke inddrages i afskedigelsessager, men kan selv tage spørgsmål om afskedigelse op.

 

Tavshedspligt

Både medarbejder- og forældrerepræsentanter i forældrerådet har tavshedspligt.

Tavshedspligten betyder, at man ikke må videregive fortrolige oplysninger og personoplysninger, som man har fået i kraft at sit arbejde i forældrerådet, hverken til familie eller udenforstående.

Tavshedspligten gælder for eksempel oplysninger om private, sociale og familiemæssige forhold.

 

§1. Forældrerådets møder afholdes i enheden, medmindre forældrerådet er enigt i at afholde møde et andet sted.

§2. Forældrerådet afholder mindst 4 møder om året.

§3. Den pædagogiske leder er ansvarlig for at der bliver indkaldt til forældrerådsmøder

§4. Ønsker til dagsordenen sendes til pædagogiske leder senest 10 dage inden kommende møde.

§5. Dagsorden udsendes senest 4 dage inden kommende møde. Fast punkt på dagsordenen er ”Nyt fra Skolebestyrelsen”. Pædagogisk leder og forældrerådets formand koordinerer dagsordnen.

§6. Den pædagogiske leder er mødeleder.

§7. Ved hvert møde vælges en ordstyrer og referent.

§8. Beslutningsreferater fra møderne sendes til forældrerådet senest 1 uge efter mødet. Forældreråd kommenterer og godkender referat senest 1 uge efter modtagelse.  

§9. Godkendt referat uploades i Aula og hjemmesiden senest 1 uge efter godkendelse.

§10. Forretningsordenen er godkendt på forældrerådsmøde den 14/9 2021