Sted: Afd. udskoling, personalerummet
Tid: Kl. 16:30-20:00
Senest 7. hverdag efter mødet udsender referenten referatudkast til medlemmerne og deltagerne fra den daglige ledelse. Hvis forperson, skoleleder og referent ikke senest 5. hverdag efter udsendelse af udkastet modtager ændringsønsker til udkastet, så er referatet godkendt. I modsat fald behandles referatet ved næste skolebestyrelsesmøde.
DAGSORDEN Emne, ansvarlig, tidsramme | Formål og uddybning Hvad? Hvorfor? Hvordan? | Referat Beslutninger |
(16:30 - 16:45) Behandlingsform: orienterende, beslutning, Ansvarlig: Forpersonskabet
| Sagsfremstilling Dagsordenen er udarbejdet af forpersonskabet og skoleleder. Referat af seneste ordinære skolebestyrelsesmøde er udsendt 1. maj. Prioritering af kommende punkter
Sagsbehandling Bestyrelsen skal godkende dagsordenen med evt. ændringer. Der orienteres om, at referatet fra mødet 3. april er godkendt med korrekt navn på mødedeltagerne. Der orienteres evt. ift. forhold, der har betydning for mødets afvikling mv. | Mødeleder: Henrik 2023: 11.01: Sanne; 27.02: Lise; 26.04: Henrik; 24.05: Henrik; 12.06: Stine S; 23.08: Henrik; 27.09: Christine; 25.10: Stine S; 04.12: Sanne 2024: 10.01: Lise; 26.02: Nina; 03.04: Stine S; 24.04: Henrik; 22.05: Henrik
Afbud: Stine S, Maria,
Drøftelse
Beslutning Dagsorden godkendt
Prioritering af kommende punkter
Ønske om inspirationspapir til kontaktforældre og lærere om emner til forældremøder (- en proces med inddragelse af personale og elevråd) op i løbet af efteråret. |
(16:45 - 16:55) Behandlingsform: orienterende, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Loui, Elvira og Morten
| Sagsfremstilling På Guldberg Skole er elevrådet organiseret i et lille elevråd og i et store elevråd ift. skolens 2 afdelinger. Der holdes møde ca. en gang om måneden. Senest er der afholdt elevrådsmøde i det lille elevråd 8. april og i det store 10. april. Sagsbehandling Elevrådsrepræsentanterne fortæller om elevrådsarbejdet på skolen. Skolebestyrelsen drøfter samarbejdet med elevrådet. | Drøftelse Det store elevråd er i gang med at lave en årsberetning.
Der skal være årsafslutning med det store og lille elevråd med fx kanalrundfart, inden nyt valg i uge 36.
Beslutning
|
Budget BUF 2025 (16:55 - 17:10) Behandlingsform: Orienterende, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Morten | Sagsfremstilling Jf. årshjulet behandles status og tiltag ift. skolens økonomi på skolebestyrelsesmøder hen over året. Børne- og Ungdomsudvalgets budgetforslag 2025 Budget for 2025 er ved at blive behandlet i udvalget: 2. behandling af budgetforslag 2025 | Københavns Kommunes hjemmeside (kk.dk) Sagsbehandling Skolebestyrelsen orienteres om status ift. budget/regnskab herunder af evt. tilpasninger og konsekvenser heraf fx elevtal og klasser på de enkelte årgange. Skolebestyrelsen drøfter budgetforslag for BUU for 2025 og aftaler evt. opfølgning. | Drøftelse Morten orienterede om Børne- og Ungdomsudvalgets forslag til budget 2025. Der skal spares, og der er forskellige forslag til besparelser, som man kan vælge mellem, og som skolebestyrelsen kan reagerer på. Der er et katalog over besparelsesmuligheder som politikerne i udvalget kan prioritere.
Bekymring for forhøjelse af KKFO-betaling. Om det kan betyde at flere fravælger en plads i KKFO.
Beslutning
|
(17:10 - 17:25) Behandlingsform: Orienterende, drøftelse Ansvarlig: Skolens ledelse
| Sagsfremstilling Årets skoleudviklingssamtale afholdes mandag 16. maj kl. 17-19 på skolen. På sidste skoleudviklingssamtale var temaet: ’Sådan gør vi på Guldberg Skole’ med fokus på samarbejdet om gode relationer. Forpersonskabet og Morten foreslår, at vi har samme tema men fx med fokus på samarbejdet om det ressourceorienterede børnsyn. Sagsbehandling Skolebestyrelsen drøfter forslaget og beslutter tema, fokus, indhold og form for mødet. Bilag 4.1 | Drøftelse En rigtig god proces og oplevelse. Dejligt at opleve at forældrene er med i udviklingen af skolen. Dejligt at Niels (fra klubben) deltager, han er en meget vigtig medspiller for skolen – kunne være dejligt, hvis han fik plads til også at bidrage i oplægget. Oplægget fra Morten og Lucille var meget konkret med faktuelle oplysninger. Fortsat oplevelse af at det er en eksamen. Mødet var en god arena til at drøfte ting vi som skole og skolebestyrelse synes er vigtig at få drøftet. Skoleudviklingssamtalen er en afløser for kvalitetsrapporten. Formen at tale ud fra en case, gav mulighed for en god drøftelse, som lægger op til refleksion og dialog. Hvordan tænker skolebestyrelsen vi kan gå videre med drøftelsen fra skoleudviklingssamtalen? Beslutning Splitte den op i to dele.
Ledelsen kigger videre på opfølgning, og om der er brug for yderligere input fra skolebestyrelsen om det ressourceorienterede børnesyn og forældrenes rolle og samarbejde omkring det |
(17:25 - 17:40) Behandlingsform: Drøftelse, beslutning Ansvarlig: Forpersonerne
| Sagsfremstilling Skolens værdier og regelsæt Jf. årshjulet behandler skolebestyrelsen skolens værdier og regelsæt på Guldberg Skole kaldet grundlov og værdisæt. Bilag 5.3 Principper for bevægelse i undervisningen Skolebestyrelsen fastlagde i forbindelse med folkeskolereformen i 2013 principper for motion og bevægelse. Morten har sammen med 2 lærere fra skolen udarbejdet forslag til principper for bevægelse i undervisningen med afsæt i inspirationsprincip fra Dansk skoleidræt og Skole og Forældre. Sagsbehandling Skolens værdier og regelsæt Skolebestyrelsen behandler skolens grundlov og værdisæt og drøfter herunder, hvordan vi tydeligere efterlever værdierne. Principper for bevægelse i undervisningen Forslaget drøftes og bestyrelsen beslutter evt. at udarbejde nye principper. Bilag 5.1, 5.2, 5.3 | Drøftelse Skolens værdier og regelsæt blev revideret marts 2022. Hvis det bruges som et ordensreglement, er det svært at henvise til dette, da det er blødt formuleret. Skal ledelsen lave det om til en intern retningslinje, så det er tydeligere at kunne guide og rammesætte for eleverne- o g forældrene?
Der har manglet hvad man gør på Guldberg Skole i udskolingen: retningslinje, værdier m.m. Årshjul med hvad der skal på forældremøderne, vigtige emner, præsentation af ‘regler’, spilleregler. Tilføje skolens 3 regler til skolens værdier og regelsæt.
Da Guldberg Skole havde temauge om skolens grundlov, blev eleverne på alle klassetrin undervist i den og de blev fortolket og illustreret i klasserne. Dette skulle vi måske tage op igen - gerne med inddragelse af elever og personale. Vi skal tænke over hvordan forældrene kunne inddrages ind i viden om det. Kunne en af flexugerne igen blive til medbestemmelse, eller en dag måske i forbindelse med fagfestivalen?
Principper for bevægelse i undervisningen Krav om tid til bevægelse i undervisningen kom som en del af skolereformen i 2013, vi forventer at det forsvinder med den nye folkeskoleaftale. Skal vi fortsat have det som et princip på skolen?
Forslag er udarbejdet at Morten, Morten og Brian. Forslag til tilføjelse i formålet: at bevægelse er en del af elevernes trivsel og læring. Beslutning Ledelsen laver retningslinjer med afsæt i skolens værdier og regelsæt – Skolebestyrelsen giver gerne sparring/input.
Princip for bevægelse i undervisning er vedtaget med justeringerne. |
Pause (17:40 – 17:50) |
|
|
(17:50 - 18:00) Behandlingsform: Orientering, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Skolens ledelse
| Sagsfremstilling Renoveringsprojekterne for de nuværende skolebygninger tilpasses så skolen efter renoveringen kan rumme en 4-sporet skole fra 0.-9. årgang. Ved budgetforhandlingerne i Københavns Kommune for 2024 er der blevet afsat midler til genplanlægning af renovering af afd. Stevnsgade. Skolebestyrelsen har på sidste møde ønsket varm EAT-mad med direkte leveringen fra EAT-køkkenet. Bestyrelsen modtager status for regulering af gående og cyklende færdsel på Guldberg Byplads. Sagsbehandling Morten giver en status på byggeriet og genprojekteringen af renoveringen af afd. Stevnsgade samt vedr. varm EAT-mad og tiltag på Guldberg Byplads. Bestyrelsen aftaler evt. opfølgning. | Drøftelse Der afsat penge til boldbur i Sjællandsgade, men det er en langsommelig proces i Teknik og Miljøforvaltningen ift. at få det opsat. Kan skolebestyrelsen henvende sig til BU-udvalget og høre om de kan hjælpe med at få lagt pres på?
Der er ikke kapacitet til at få leveret varm EAT-mad et helt skoleår fra EAT-køkkenet. Derfor er det kun en mulighed for varm mad, hvis der bliver opstillet foodtruck. EAT-trucken kan max lave 120 portioner.
Kan den ikke stilles på pladsen, så den sikrer skolevejen på pladsen?
Forslaget var at den blev stillet ved knoglen.
Kan man også spørge elevrådet, hvor vigtigt det er for dem?
Vi beder forvaltningen om at se på alternative placeringer af EAT-trucken.
Status på afmærkning af cykelsti/gangsti: Arbejdet udføres forhåbentligt inden august.
Omklædningsvogne fjernes når udskolingen rykker over på indskolingen, og giver dermed plads til at der kan opstilles en fysik/kemipavillon.
Beslutning Forpersonskabet henvender sig til BUU omkring boldburet.
Vi drøfter EAT-truck på næste møde, og Morten undersøger alternative placering og det lille elevråd inddrages. |
(18:00 - 18:20) Behandlingsform: Drøftelse, beslutning Ansvarlig: Forpersonskabet | Sagsfremstilling I foråret 2024 afholdes valg til skolebestyrelserne i Københavns Kommune på de skoler, der afholder forskudt valg. Jf. tidligere beslutning afholdes forskudt valg til skolebestyrelsen på Guldberg Skole. Der skal derfor ikke være valg til en fuld skolebestyrelse. Der skal vælges 3 forældrerepræsentanter og 7 suppleanter. Der skal gennemføres et kampvalg i tilfælde af uenighed om opstillingsrækkefølgen. Valgudvalg er Nina og Morten. 22. maj kl. 19:45 afholdes kandidatmøde. Sagsbehandling Der gives status ift. tidsplan og evt. tiltag drøftes. Bilag 9.1, 9.2 | Drøftelse Kandidatlisten er vedhæftet som bilag
Beslutning
|
(18:20 - 18:35) Behandlingsform: Drøftelse, beslutning Ansvarlig: Forpersonskabet | Sagsfremstilling Skolen modtager løbende henvendelser fra forældre, elever, medarbejdere og eksterne. Det der er stilet til skolebestyrelsen og skolen, skal op i skolebestyrelsen. Hvis det er stilet til ledelsen, vurderes det, om det er relevant at forelægge skolebestyrelsen. Skolebestyrelsen kan også selv have mindre emner, der ønskes drøftet. Sagsbehandling Skolebestyrelsen har modtaget en henvendelse fra 2 lærere – Rikke og Marie – vedrørende elever og læreres arbejdsmiljø i de praktisk/musiske fag. Emnerne drøftes og der aftales evt. yderligere opfølgning. Bilag 8.1 | Drøftelse Marie uddyber bilaget, og ønsker skolebestyrelsens input. Henvendelsen har været i MED, og fra kommende skoleår er det prioriteret på grund af de skærpede sikkerhedskrav at der skal skemateknisk prioriteres co-teachinglektioner.
I foråret vedtages timefordelingsplanen og prioritering af ressourcer. Vi har ikke haft en gennemsigtig proces omkring behovet for ressourcer blandt medarbejderne. Fremadrettet er der en proces, hvor medarbejderne inddrages ift. prioriteringslisten.
Ønske om at madkundskab komprimeres så undervisningen er ‘længere’ i kortere tid.
Kunne tanken om fagdage, tilgodese at pulje fagene? Beslutning
|
(18:35 - 18:45) Behandlingsform: Orienterende Ansvarlig: Alle | Forpersonskabet
Skolens ledelse
Bilag 9.3 | Næste møde d.10.6.24 Mødeleder: Marie Referent: Lucille Afbud: Christina
Forpersonskabet: Var på Blågård Skole til fælles skolebestyrelsesmøde, hvor de blev vist rundt i for at se renoveringen på skolen. Skole og Forældre København var på besøg. Dem skal vi huske at bruge. En gang om året inviterer de til arrangement med hotel og middag for medlemmerne i København. Invitation til Brug Folkeskolen mandag d.3.juni kl.17 om fastholdelse af børn i udskolingen. Sanne deler invitationen. Drøftelse af skoledistrikterne, i andre områder var man bedre til at arbejde sammen om elever og forældrenes shoppen rundt. Mortens nyhedsbrev går på omgang på alle skoler, som det super gode eksempel.
Skolens ledelse:
Der er en længere proces om dagen, med eleverne, og der er et internt styringsdokument omkring dagen og hvordan man taler med eleverne om ‘ordentlige’ karameller. Nogle mindre elever fik taget deres karameller af nogle klasser, vigtigt med fælles snakke i klasserne om oplevelsen.
|
(18:45 - 18:55) Behandlingsform: Orienterende, opfølgende Ansvarlig: Alle | Sagsfremstilling Det årlige møde Jf. styrelsesvedtægt for folkeskolen i Københavns Kommunes skoler § 4 stk. 12. Skolebestyrelsen afholder et årligt møde for samtlige forældre til børn på skolen. På mødet behandles årsberetningen, og skolens virksomhed drøftes. Årsberetning gennemgås og vedtages. Sagsbehandling Det årlige møde Skolebestyrelsen drøfter og beslutter de sidste ting inden mødet. |
|
(18:55 - 19:00) |
|
|
(19:00 - 19:45) Ansvarlig: Alle | Skoleåret og fremtiden for Guldberg Skole drøftes. Mødet starter med forpersonens årsberetning, hvorefter vi gennemgår skolens økonomi og de seneste succeser. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål til bestyrelsen.
|
|
Kommende punkter |
|
|
| Forældre Henrik Eskelund Lise Korsbæk Maj Eskelund Nina Thilo Funder Sanne E. Jakobsen Elever: Medarbejdere: Christine Dahl Marie Aagaard Hansen Eksterne: Ledelse: Morten Nielsen |
|