Sted: Afd. udskoling, 1. sal, personalerummet
Tid: Kl. 16:30-19:00
Senest 7. hverdag efter mødet udsender referenten referatudkast til medlemmerne og deltagerne fra den daglige ledelse. Hvis forperson, skoleleder og referent ikke senest 5. hverdag efter udsendelse af udkastet modtager ændringsønsker til udkastet, så er referatet godkendt. I modsat fald behandles referatet ved næste skolebestyrelsesmøde.
DAGSORDEN Emne, ansvarlig, tidsramme | Formål og uddybning Hvad? Hvorfor? Hvordan? | Referat Beslutninger |
(16:30 - 16:35) Behandlingsform: orienterende, beslutning, Ansvarlig: Forpersonskabet | Sagsfremstilling Dagsordenen er udarbejdet af forpersonskabet og skoleleder. Referat af seneste ordinære skolebestyrelsesmøde er udsendt 27. november. Sagsbehandling Bestyrelsen skal godkende dagsordenen med evt. ændringer. Der orienteres om, at referatet fra mødet 25. november er godkendt. Der orienteres evt. ift. forhold, der har betydning for mødets afvikling mv. | Mødeleder: Anja 2023: 23.08: Henrik; 27.09.: Christine; 25.10.: Stine S; 04.12.: Sanne 2024: 10.01.: Lise; 26.02.: Nina; 03.04.: Stine S; 24.04.: Henrik; 22.05.: Henrik; 10.06.: Marie; 28.08.: Nina; 25.09: Henrik; 28.10.: Stine; 25.11.: Christine; 15.01.: Anja/Pricella
Afbud
Drøftelse
Beslutning Dagsorden godkendt |
(16:35 - 16:45) Behandlingsform: orienterende, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Camille, Elvira, Christina og Morten
| Sagsfremstilling På Guldberg Skole er elevrådet organiseret i et lille elevråd og i et store elevråd ift. skolens 2 afdelinger. Der holdes møde ca. en gang om måneden. Senest er der afholdt elevrådsmøde i det lille elevråd 12. december og i det store elevråd 19. december. Sagsbehandling Elevrådsrepræsentanterne fortæller om elevrådsarbejdet på skolen. Skolebestyrelsen drøfter samarbejdet med elevrådet. | Drøftelse Ikke noget nyt Beslutning
|
(16:45 - 17:15) Behandlingsform: drøftelse, beslutning. Ansvarlig: Nina, Sanne, Morten
| Sagsfremstilling Børnehaveklasselederne har henvendt sig til skolebestyrelsen med forslag om udskudt klassedannelse for de kommende børnehaveklassebørn. Sagsbehandling Skolebestyrelsen drøfter forslaget med afsæt i henvendelsen. Det aftales, hvordan der evt. arbejdes videre med forslaget. Bilag 3.1 | Drøftelse Bente og Emilie, der er børnehaveklasselærere, udfoldede deres ønske om udskudt klassedannelse.
En af udfordringerne er, at når klasserne dannes inden start 1.maj, så er der ofte elever, som ikke starter alligevel og det kan give skævvridning i klassestørrelsen. Derudover opleves det, at det giver mening at danne klasserne ud fra de relationer og den viden, man har fra opstart på KKFO’en, og så vente med at danne klasserne på KKFO’en eller efter skolestart, ud fra et bedre pædagogisk grundlag, og dermed forsøge at skabe mere homogene klasser. Desuden ses også en fordel ved, at man starter op med blandede grupper, som kan være god forebyggelse ift. evt. klassesammenlægning senere i skoleforløbet.
Samtidig er der ønske om, at børnehaveklasselærerne allerede fra maj er en del af klassedannelsen i KKFO’en og møder børnene.
Spørgsmål fra forældrene: Er det et ønske at klasserne er dannet i august eller efter efterårsferien? Emilie og Bente ønskede, at det skulle være til efterårsferien.
Bekymring for om udskudt klassedannelse giver KKFO-skift? Bekymring for om vi kommer til at gå imod forældrerådets ønske om aldersintegration på KKFO’en.
Lucille sagde, at vi skulle drøfte den kommende organisering på KKFO’en på skolebestyrelsesmødet i februar.
Overgangene kan være svære. Vi har fokus på disse.
Stærkt ønske i forældrerådet om aldersintegration. Bekymring for om forældreengagementet kan ’lide’ under ikke at være tilknyttet en klasse fra starten. Bente og Emilie har gode erfaringer med at lave fælles forældremøde, og fælles morgenmad m.m. inden de endelige klasser er dannet. Bente og Emilie fortalte, at de hørte fra børnene at der alligevel ikke leges meget på tværs af alder. Hertil fortalte Lucille, at KKFO-personalet fra alle matrikler samstemmigt beretter, at der leges rigtig meget på tværs af alder.
Bekymring for om de relationer som er gode, stadig er gode på sigt.
Ledelsen: I mange år har vi fastlagt klasserne i marts ud fra principperne for klassedannelse, og altid manglet den professionelle og nære viden om børnene og børnegruppen.
Lucille sagde, at man godt kunne organisere, så bh.kl som årgangen har et fællesskab på KKFO’en
Spørgsmål: Hvor meget har skolebestyrelsen at sige i forhold til den udskudte klassedannelse?
Morten svarede, at skolebestyrelsen kunne fastlægge principper om klassedannelse ved skolestart til bh.kl.
Godt at forældre og børn kan lære hinanden at kende på kryds og tværs.
Dele af skolebestyrelsen mener, at det er de professionelle, der ved bedst.
Vi har som skole også en forpligtelse til at hjælpe børnene med at danne fællesskaber, også i mindre heterogene grupper, hvilket kan være udviklende og give glæde. Så heller danne fællesskaber som kan løfte dem, frem for at vente og se hvilke relationer, de selv danner, og ud fra det, lave fællesskabet.
Tankerne om styrket samarbejde på årgangene, er noget nogle forældre generelt oplever, er blevet meget mere end tidligere. Emilie og Bente havde erfaring for, at det er en styrke at alle lærerne kender alle børnene ved den udskudte klassedannelse.
På de sammenlagte årgange lykkes det tit, fordi vi også her bruger vores viden om eleverne, men der er altid undtagelser, hvilket der også kan ske ved udskudt klassedannelse ved skolestart.
Der er både forældre for og imod udskudt klassedannelse.
Bente og Emilie sagde, at de gerne kom igen på et skolebestyrelsesmøde, hvis der var brug for det.
Beslutning Vi udskyder beslutningen til i forbindelse med KKFO-organisering tages op på februar mødet, og at forældrerådet også er en del af drøftelsen. |
(17:15 - 17:30) Behandlingsform: Orienterende, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Morten
| Sagsfremstilling Skolebestyrelsen skal behandle og godkende skolens budget for 2025 og orienteres om regnskabet for 2024. Tidligere har skolebestyrelsen arbejdet med prioriteringer til budgettet ud fra en liste. Skolebestyrelsen skal godkende timefordelingsplan for skoleåret 2025-26. Skolebestyrelsen skal behandle forslag fra MED-udvalget om indførsel af 5 flexdage udover de 4 flexuger for kommende skoleår. Sagsbehandling Skolebestyrelsen orienteres om status for regnskab for 2024 og budgetlægningen for 2025. Skolebestyrelsen behandler og godkender budget for 2025 på mødet i februar. Forslag til timefordelingsplan behandles og godkendes. Morten beskriver MED-udvalgets forslag om de 5 flexdage og skolebestyrelsen forholder sig til forslaget. (Bilag 4.1: Forslag til timefordelingsplan eftersendes) | Drøftelse Regnskab 2024 er ikke afsluttet, budgettet behandles på februarmødet.
Prioriteringer: Der kommer 2 store programmer i det kommende skoleår: Mangfoldige børnefælleskaber og Kvalitetsprogrammet for folkeskolen. Skolen får i den forbindelse yderligere budgettildeling. Derudover skal skolen lave et strategisk program. Pt er der mange ubekendte, derfor er tingene mest i store overskrifter. Skolebestyrelsen er inddraget gennem budgetfastlægningen.
Ønsket om flexdage på 5.årgang og op er der ikke videreudviklet på, men der er forventning om udeskoledag pga. byggeriet på 6. årgang.
Guided reading: skal det hedde noget andet: skolen finder et andet navn (det er Guldberg Skoles version af en læseindsats).
Timefordelingsplanen: Pga. konfirmationsforberedelse kan kristendomsundervisningen kan udelades på enten 7. eller 8.årgang Der er fag, der er reduceret og fag der er tilføjet, og indskolingsdagen lidt kortere. På skolen har vi lange pauser og her bliver minimumstallet for højt på 2. og 3. årgang, det er vi i gang med at se på, hvordan vi løser.
MED-udvalget indstiller til 5 faste flexdage på udvalgte dage med fast bemanding (motionsdag, før juleferien, fastelavn, mini-ol/høvdingebold, sidste dag inden sommerferien). Skolebestyrelsen skal tage stilling til om det er at afkorte udskolingens dage til kl.14 (for de klasser der har fri kl.15).
Beslutning Skolebestyrelsen nikker til prioriteringerne og timefordelingsplanen til senere godkendelse.
Skolebestyrelsen godkender forslaget om 5 faste flexdage fra kommende skoleår. |
(17:30 - 17:45) Behandlingsform: Orienterende, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Morten | Sagsfremstilling Klasserne på 2. årgang er i efteråret blevet lagt sammen. 18. december holdt følgegruppen evaluerende møde vedr. forløbet. Sagsbehandling Skolebestyrelsen drøfter på baggrund af evalueringen evt. ændringer principperne for klassesammenlægning. Bilag 5.1, 5.2 | Drøftelse Sanne har for første gang talt med nogle forældre i forbindelse med denne sammenlægning, og det kunne være en god idé at skrive ind i køreplanen at skolebestyrelsen også kan bruges.
Emilie er forælder på årgangen. Processen har kørt glat. Gode ventiler på KKFO’en, lærerne har været fantastisk, forældrene faldt meget hurtigt til ro i processen.
Bekymring hos nogle over at processen med KKFO-skiftet blev senere end klasseskift.
Beslutning Principperne revideres ikke. Tilføjelse til køreplanen:
|
Pause (17:45 - 17:55) |
|
|
(17:55 - 18:05) Behandlingsform: Orienterende, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Morten | Sagsfremstilling Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har udarbejdet anbefalinger om brug af skærme i undervisningen. Anbefalingerne skal understøtte, at vi ikke ender i en unuanceret diskussion om for eller imod skærme, men medvirke til en aktiv stillingtagen. Formålet med anbefalingerne er at give en ramme for dialog om, hvordan man på hver enkelt skole bedst muligt kan håndtere udfordringer med digital distraktion og opnå en god balance mellem digital og analog undervisning. Sagsbehandling Skolebestyrelsen drøfter på baggrund af anbefalingerne om der evt. skal ske en tilpasning af skolens rammesætning for brug af skærm i undervisningen. Bilag 6.1, 6.2, 6.3 | Drøftelse Orientering
Skolen har retningslinjer for skærmbrug.
Nogle af forældrene har været til workshop i forvaltningen.
Ønske om at skolebestyrelsen på baggrund af anbefalingerne genbesøger principperne for digital dannelse og mobilkultur.
Sanne skal sammen med Skole og Forældre til møde i forvaltningen, og afventer en udmelding fra Børne- og Ungdomsudvalget (BUU), og på baggrund af det se, om det giver anledning til revidering af principperne.
Måske se på, hvor de væsentligste dilemmaer er frem for de konkrete formuleringer.
Handler det om principperne eller, at de ikke efterleves.
MED-udvalget skal se på opdatering af retningslinjerne og brug af skærm i undervisningen.
Beslutning Punktet skal på kommende skolebestyrelsesmøde. |
(18:05 - 18:15) Behandlingsform: Orientering, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Skolens ledelse
| Sagsfremstilling Byggeetape 1 er gået ind sit sidste halve år og der forventes ikke forsinkelser. Skolebestyrelsen og skolens ledelse har kontaktet Teknik- og Miljøforvaltningen for at få reguleret trafikken på Guldberg Byplads. Børne- og Ungdomsborgmesteren har modtaget henvendelse vedr. byggeriet, som Morten er blevet bedt om input til svar til. Sagsbehandling Bestyrelsen modtager status for byggeriet. Bestyrelsen modtager status for regulering af gående og cyklende færdsel på Guldberg Byplads og drøfter evt. opfølgning. Skolebestyrelsen deler viden om forældre og borgeres oplevelse af byggeriet på skolen. Bilag 7.1 | Drøftelse Endnu ingen trafikregulering, selvom vi rykker dem.
Morten følger op.
Klubbens nye bygning og tilladelsen er udfordret. Hvordan kan vi som skole støtte op om det. Skolebestyrelsen er klar til at bakke op.
Skolebestyrelsen har aktivt valgt en genhusning på skolen fremfor at blive flyttet et andet sted. Der opleves ikke udfordringer med den måde byggeri og genhusning foregår på.
Beslutning
|
(18:15 - 18:25) Behandlingsform: Orienterende, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Morten | Sagsfremstilling Skolerne – herunder skolebestyrelser og elevråd – opfordres af BUU og Ungeråd KBH til at tage en lokal dialog i om, hvordan man lokalt håndterer forbuddet mod røg- og nikotinprodukter i skoletiden. Sagsbehandling Skolebestyrelsen drøfter bl.a. på baggrund af forslag til opdaterede principper den videre opfølgning på sikring af røg- og nikotinfriskoletid. Bilag 8.1, (8.2: Opdaterede principper eftersendes) Røgfri skoletid i grundskolen og på ungdomsuddannelser - Kræftens Bekæmpelse | Drøftelse Det store elevråd bakker op om det. Punktet udskydes.
Beslutning
|
(18:25 - 18:35) Behandlingsform: Drøftelse, beslutning Ansvarlig: Forpersonskabet | Sagsfremstilling Skolen modtager løbende henvendelser fra forældre, elever, medarbejdere og eksterne. Det der er stilet til skolebestyrelsen og skolen, skal op i skolebestyrelsen. Hvis det er stilet til ledelsen, vurderes det, om det er relevant at forelægge skolebestyrelsen. Skolebestyrelsen kan også selv have mindre emner, der ønskes drøftet. Sagsbehandling Skolebestyrelsen drøfter emnet og der aftales opfølgning. | Drøftelse -
Beslutning
|
(18:35 - 18:55) Behandlingsform: Orienterende Ansvarlig: Alle | Forpersonskabet
Skolens ledelse
| Forpersonskabet Mødeleder: Sanne (26.2)
Skolens ledelse Fællesmøde i februar Forældrerådet ønsker 1 time (forslag at det bliver inklusiv pause og spisning) Forældrerådet får medarbejdernes henvendelse om udskudt klassedannelse. Værd at vide - til forældre Linket til hvordan forældre kommer på aula; kan vi linke til det på flere sprog? Traditioner Lucia: Hvorfor skal pigerne have kjoler på og drengene selv skaffe skjorter – overveje hvidt tøj til alle. Lucia var så fint. Skolen får indkøbt.
|
(18:55 - 19:00) |
| De afsatte penge til at afprøve skolemad, kunne vi byde ind på det? |
Kommende punkter |
|
|
| Forældre: Anna Borzák Emilie Lichtenberg Henrik Eskelund Maj Eskelund Nina Thilo Funder Sanne E. Jakobsen Stine Spellerberg Medarbejdere: Christine Dahl Anja Øxbøg Ledelse: Lucille Blossom Morten Nielsen |
|