Sted: Afd. indskoling, personalerummet i Luffe
Tid: Kl. 16:30-19:00
Senest 7. hverdag efter mødet udsender referenten referatudkast til medlemmerne og deltagerne fra den daglige ledelse. Hvis forperson, skoleleder og referent ikke senest 5. hverdag efter udsendelse af udkastet modtager ændringsønsker til udkastet, så er referatet godkendt. I modsat fald behandles referatet ved næste skolebestyrelsesmøde.
DAGSORDEN Emne, ansvarlig, tidsramme | Formål og uddybning Hvad? Hvorfor? Hvordan? | Referat Beslutninger |
(16:30 - 16:45) Behandlingsform: orienterende, beslutning, Ansvarlig: Forpersonskabet
| Sagsfremstilling Dagsordenen er udarbejdet af forpersonskabet og skoleleder. Referat af seneste ordinære skolebestyrelsesmøde er udsendt 1. maj. Sagsbehandling Bestyrelsen skal godkende dagsordenen med evt. ændringer. Der orienteres om, at referatet fra mødet 22. maj er godkendt. Der orienteres evt. ift. forhold, der har betydning for mødets afvikling mv. | Mødeleder: Marie 2023: 11.01: Sanne; 27.02: Lise; 26.04: Henrik; 24.05: Henrik; 12.06: Stine S; 23.08: Henrik; 27.09: Christine; 25.10: Stine S; 04.12: Sanne 2024: 10.01: Lise; 26.02: Nina; 03.04: Stine S; 24.04: Henrik; 22.05: Henrik; 10.06: Marie
Afbud: Christina, Christine, Lise, Maria, Stine G, Anne, Henrik,
Drøftelse
Beslutning Godkendt
|
(16:45 - 16:55) Behandlingsform: orienterende, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Loui, Elvira og Morten
| Sagsfremstilling På Guldberg Skole er elevrådet organiseret i et lille elevråd og i et store elevråd ift. skolens 2 afdelinger. Der holdes møde ca. en gang om måneden. Senest er der afholdt elevrådsmøde i det lille elevråd 10. juni og i det store 7. juni. Sagsbehandling Elevrådsrepræsentanterne fortæller om elevrådsarbejdet på skolen. Skolebestyrelsen drøfter samarbejdet med elevrådet. | Drøftelse Det store elevråd har holdt møde 7, juni, hvor samarbejdet med Skoleliv i Nepal blev afsluttet og evalueret. Vi skal nu selv holde kontakten til vores venskabsskole i Nepal - Kerwani School.
Elevrådet evaluerede 9. årgangs sidste skoledag/karameldagen. Dagen må gerne blive ved med at have samme indhold også selv om byggeriet gør at vi er nødt til at ændre lidt på, hvordan vi gør det.
Beslutning
|
(16:55 - 17:15) Behandlingsform: Orientering, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Skolens ledelse
| Sagsfremstilling Renoveringsprojekterne for de nuværende skolebygninger tilpasses så skolen efter renoveringen kan rumme en 4-sporet skole fra 0.-9. årgang. Ved budgetforhandlingerne i Københavns Kommune for 2024 er der blevet afsat midler til genplanlægning af renovering af afd. Stevnsgade. Skolebestyrelsen skal drøfte placering af EAT-food trucks til tilberedning af varm EAT-mad på afd. Sjællandsgade. Bestyrelsen modtager status for regulering af gående og cyklende færdsel på Guldberg Byplads. Sagsbehandling Morten giver en status på byggeriet og genprojekteringen af renoveringen af afd. Stevnsgade samt vedr. varm EAT-mad og tiltag på Guldberg Byplads. Bestyrelsen aftaler evt. opfølgning. Bilag 3.1 | Drøftelse Forvaltningens projektleder på byggeriet har forslået placering af food truck på afd. Sjællandsgade, så der igen kan købes varm EAT-mad. Bestyrelsen foreslog 2 alternative placeringer af en food truck.
Morten skulle have haft møde vedr. trafikregulering på Guldberg Byplads, men pga. Distortion blev mødet udskudt. Vi afventer
I næste nyhedsbrev fra skolen vil der være information om byggeriet bl.a. ift. hvor langt man er nået på afd. Sjællandsgade.
Sanne huskede på, at Byggeri København havde talt om, at der ville blive sat plancher op med byggeplan ift. hvordan det vil komme til at se ud mv.. Skolebestyrelsen efterlyste et åbent-hus-arrangement og foreslog til at skolen samarbejdede med Byggeri København vedr. temaet job og uddannelse.
Beslutning Morten går videre med de forskellige ting.
|
(17:15 - 17:35) Behandlingsform: Orientering, brainstorm, Ansvarlig: Alle
| Sagsfremstilling På sidste møde blev der udtrykt ønske om, at der blev udarbejdet inspirationspapir til kontaktforældre og lærere om emner til forældremøderne. Sagsbehandling Skolebestyrelsen laver en brainstorm på emner. I processen med fastlæggelse af et dokument inddrages personale og elevråd i løbet af efteråret. | Drøftelse Vi brainstormede på ideer til inspiration til emner til forældremøder til kontaktforældre og lærere
Beslutning Morten samler inputtene i et dokument, der bruges videre i processen. |
Pause (17:35 – 17:45) |
|
|
Forslag til årshjul og mødeplan. Deltagelse på forældremøde på børnehaveklasseårgangen (17:45 - 18:30) Behandlingsform: Orientering, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Skolens ledelse
| Sagsfremstilling Jf. årshjulet evalueres bestyrelsens arbejde med fokus på fastlæggelse af prioriteter og fokusområder for næste skoleår. Skolebestyrelsen skal sætte retning for skolens arbejde. Ifølge årshjul udarbejdes der forslag til mødeplan for kommende skoleår. Desuden påbegyndes fastlægning af årshjul. Ligeledes jf. årshjulet skal forældrerepræsentanterne aftale deltagelse på første forældremøde på børnehaveklasseårgangen. Sagsbehandling Skolebestyrelsen evaluerer arbejdet i skolebestyrelsen og beslutter evt. ændringer/tilpasninger. Hvordan er bestyrelsen lykkes med det og er der noget i forhold til bestyrelsens arbejdsform eller arbejdsfokus der skal ændres fremadrettet?
Desuden behandles forslag og mødeplan vedtages med evt. ændringer/tilpasninger. Deltagelse på forældremøderne aftales. Bilag 5.1, 5.2, 5.3 | Drøftelse Evaluering Det vil være godt, hvis man fra årets start meldte sig til de arrangementer, der var i løbet af i året og at vi fik en tydeligere ansvars-/opgavefordeling.
Det er blevet bedre at fastlægge noget i skolebestyrelsen ift. at få det omsat til praksis.
Det fungerer ret godt. Vi er gode til at diskutere og lytte til hinanden. Vi kunne blive lidt bedre til at være skarpe, når vi når frem til at skulle stemme om noget. Det skal sikres, at vi bruger lidt ekstra tid på dette.
Nogle af os har været gode til at tage de ekstra møder. Det er vi andre glade for.
Morten oplever den nuværende skolebestyrelse, som den bedste og mest samarbejdet, der har været i hans tid på skolen.
Vi har gode debatter med plads til forskellighed.
Forældrerepræsentanterne oplever, at ledelsen er lydhøre.
Vi skal huske at fortælle, hvilke andre møder end de almindelige bestyrelsesmøder, der er, når vi introducerer nye.
Det er svært at få elevrådsrepræsentanterne med. Det ønsker vi at blive bedre til/skabe bedre rammer for.
En enkelt gang eller to har bølgerne gået lidt for højt. Vi skal være opmærksomme på, hvis der er nye eller gæster med, der ikke skal være del af den skarpe debat.
Skolebestyrelsen må også gerne være et sted, hvor ting prøves af.
Årligt møde med forældrene Det vil være godt at lægge mødet sammen med noget andet, så flere forældre ville deltage. Det kunne måske også være godt med tilmelding.
Skolebestyrelsesvalget Der skal nok reklameres mere for valget. Vi skal måske lave en kampagneplan for at fastholde og forbedre rekrutteringen.
Skoleudviklingssamtale Der er evalueret på sidste møde.
Beslutning Mødeplan Forslaget færdigbehandles på mødet i august, hvor de nye medlemmer også deltager.
Årshjul Færdig behandles på mødet i august. |
(18:30 - 18:35) Behandlingsform: Drøftelse, beslutning Ansvarlig: Forpersonskabet | Sagsfremstilling Skolen modtager løbende henvendelser fra forældre, elever, medarbejdere og eksterne. Det der er stilet til skolebestyrelsen og skolen, skal op i skolebestyrelsen. Hvis det er stilet til ledelsen, vurderes det, om det er relevant at forelægge skolebestyrelsen. Skolebestyrelsen kan også selv have mindre emner, der ønskes drøftet.
Sagsbehandling Skolebestyrelsen har på mødet modtaget de to ovennævnte henvendelser. Emnerne drøftes og der aftales evt. yderligere opfølgning. | Drøftelse Idræt - Omklædning og bad Fra forældremøde i 2B Der er behov for mandlig og kvindelig lærer er til stede. Hvad skal man/hvad må man/hvad gør vi under byggeriet?
Specialanalysen Børne- Ungdomsudvalget skal på møde 12. juni behandle forslag til reduktion af segregeringsprocenten. Den vil bevirke, at færre børn vil blive tilbud specialskolepladser. Baggrunden for forslaget er, at det er nødvendigt at stoppe den stigende segregering for at kunne holde budgettet. Derfor peges der på, at folkeskolerne udvikles, så man bliver bedre i stand til at rumme elever, der tidligere ville blive segregeret til specialskoler og -tilbud. Vi drøftede hvad det ville betyde for folkeskolen i København. Det er dog pt. meget svært at sige noget præcist om, hvad det vil betyde.
Beslutning Idræt - Omklædning og bad Morten drøfter i ledelsesteamet rammen for idræt, omklædning. Vi sørger for at melde ud ved skoleårets start.
Specialanalysen Der var enighed om, at vi er bekymrede over situationen. |
(18:35 - 18:55) Behandlingsform: Orienterende Ansvarlig: Alle | Forpersonskabet
Bilag 7.1
Skolens ledelse
|
Mødeleder på næste møde Nina Kurser gennem Skole og Forældre Tages op igen på augustmødet. Afsked Morten skriver og takker de afgående medlemmer.
Traditioner Kommende: Besøgsaften for kommende bh. kl. elever elever, …
Ansættelser Skolen er i gang med at ansætte ny sekretær til afd. indskoling. Ansættelsessamtalerne holdes 20. juni. Sanne, Maj har meldt at de kan deltage.
|
(18:55 - 19:00) |
| Skolen har indført fagfestivalen som en årlig tradition.
Morten tager problemet med op med projektlederen for byggeriet. Vi har fået lovning på, at der bliver opsat køling i pavillonerne i løbet af sommerferien. |
Kommende punkter |
|
|
| Forældre: Maj Eskelund Nina Thilo Funder Sanne E. Jakobsen Stine Spellerberg Elever: - Medarbejdere: Maria Aagaard Hansen Eksterne: - Ledelse: |
|