Sted: Afd. udskoling, 1. sal, personalerummet
Tid: Kl. 16:30-19:00
Dagsorden og bilag sendes senest 4 dage inden mødet til medlemmerne samt deltagere fra den daglige ledelse.
DAGSORDEN Emne, ansvarlig, tidsramme | Formål og uddybning Hvad? Hvorfor? Hvordan? | Referat Beslutninger |
(16:30 - 16:35) Behandlingsform: orienterende, beslutning, Ansvarlig: Forpersonskabet | Sagsfremstilling Dagsordenen er udarbejdet af forpersonskabet og skoleleder. Referat af seneste ordinære skolebestyrelsesmøde er udsendt 28. januar. Sagsbehandling Bestyrelsen skal godkende dagsordenen med evt. ændringer. Der orienteres om, at referatet fra mødet 15. januar er godkendt. Der orienteres evt. ift. forhold, der har betydning for mødets afvikling mv. | Mødeleder: Sanne 2023: 23.08: Henrik; 27.09.: Christine; 25.10.: Stine S; 04.12.: Sanne 2024: 10.01.: Lise; 26.02.: Nina; 03.04.: Stine S; 24.04.: Henrik; 22.05.: Henrik; 10.06.: Marie; 28.08.: Nina; 25.09: Henrik; 28.10.: Stine; 25.11.: Christine 2025: 15.01.: Anja; 26.02.: Sanne
Afbud
Drøftelse Vi skal huske at det er mødelederen, der er ordstyrer. Beslutning Dagsorden godkendt. |
(16:35 - 17:35) Behandlingsform: drøftelse, beslutning. Ansvarlig: Nina, Sanne, Morten
KKFO’ens forældrerådsrepræsentanter deltager under punktet
| Sagsfremstilling I forbindelse med tilbageflytning til de renoverede lokaler på afd. indskoling får KKFO’en plads, så afd. Kastaniehuset nedlægges. Dette har givet anledning til overvejelser om tilpasning af organiseringen på KKFO’en. Forslaget har været behandlet i forældrerådet. På skolebestyrelsesmødet i januar fremlagde børnehaveklasselederne et forslag om sen klassedannelse for de kommende børnehaveklassebørn. På samme møde blev det besluttet at udskyde beslutningen vedr. sen klassedannelse til behandlingen af organiseringen på KKFO’en på skolebestyrelsesmødet 26. februar, så forældrerådet også var en del af drøftelsen af forslaget. Sagsbehandling Skolebestyrelsen drøfter forslagene med afsæt i bilagene. Skolebestyrelsen beslutter. Det aftales, hvordan der evt. arbejdes videre med forslaget. Bilag 2.1, 2.2, 2.3 | Drøftelse KKFO’ens struktur Lucille åbnede punktet med at fortælle, at der var afsat en times drøftelse af ny struktur på KKFO og sen klassedannelse. Der er 2 bilag, hvoraf det er principperne, der skal godkendes. Forældrerådet har været igennem en lang proces, og princippet er enstemmigt vedtaget af forældrerådet og personalet. Ønsket har været at lave en struktur, hvor personale og børn fordeles på en anden måde på den nyrenoverede skole, og med blik for ønske om alders-integration og samling af årgangene ift. der opstår klassesammenlægninger i skolen. Tanken er at alle børn er på afd. Kometen og afd. Kosmo som fast base (aldersintegreret) og afd. Stjerneskuddet bliver en årgangsbase med en fast dag for 1.-3.årgang, hvor 3.årgang har mulighed for en dag mere. Afd. Møllegade bliver om fredagen et sted hvor bh.klasse-årgangen er (2 klasser af gangen) og derudover bruges Møllegade til naturaktiviteter og håndværk.
Personalet deles i tre grupper. (Kometen 1, Kometen 2, Kosmo)
Det har været ønsket at børnene ikke skulle forholde sig til alle klasserne.
I maj-juni kan afd. Stjerneskuddet bruges til en anden struktur, hvilket kan ses i retningslinjen.
Forslaget lyder godt, og den gode inddragelsesproces med medarbejderne. Dejligt at der også er indtænkt en måde at forebygge klassesammenlægningerne i KKFO’ens struktur.
Obs på at man rent lavpraktisk, hvor man henter sit barn.
Navngivning af matriklerne, overvej nye navne.
Obs på hvem, der er den tætte pædagog. Det bliver fortsat den primære pædagog fra klassen som er tæt på.
God balance med aldersintegration og på tværs af egen årgang.
3 faste pædagoger på afd. Stjerneskuddet.
Sen klassedannelse Forslag om sen klassedannelse i bh.klasserne efter KKFO start 1.maj.
Morten indledte med at fortælle, at der pt dannes klasser på baggrund af begrænset data. Ved at danne klasserne senere har vi også professionel viden gennem at have mødt børnene og set dynamikkerne.
Klasser bliver også ofte en succes gennem forældrenes engagement. Bekymring for, at engagementet forsvinder ved sen klassedannelse.
Bekymring hvis børnene skal være en stor gruppe, uden at have et tilhørsforhold.
Kan man styrke overleveringen fra børnehaverne mhp. klassedannelsen?
Det kan også være en styrke når man kender børnegruppen, er oplevelsen fra klassesammenlægning.
En ting er at starte på KKFO’en, og så lave klasserne når man starter 1. august i skolen. Så forældrene ved hvem de ’hører’ sammen med.
Bekymring for hvad der går tabt ved sen klassedannelse ift. forældresamarbejdet. Der er ikke nødvendigvis gode erfaringer med at klassesammenlægningerne giver bedre grupper. At man på skolen arbejder med holddeling på årgangen, er et stærkt greb, og godt at man bruger det mere.
Kunne man overveje at prøve det af et år med at starte klassedannelsen 1. august?
Bekymring for om de få børn, der har det svært ved skift får et ekstra skift.
KKFO’en kan godt se muligheden i at alle kigger på børnene og lærer hinanden at kende.
Der kan også være positive ting ved det store forældresamarbejde, så kender man hinanden, hvis man senere står overfor en klassesammenlægning.
Når børnehaveklasselederne kommer med et forslag, skal man så ikke lytte på det, og prøve det af og gøre sig nogle erfaringer? Man ved med den nye struktur i KKFO’en, så sker der ingen skift, så hvorfor ikke prøve det af, og så efter et år evaluere det?
Oplevelse af forældresamarbejdet først egentlig starter op efter første forældremøde.
Ikke skrive principperne så stramt, så man ikke kan rulle det tilbage.
Faggruppen er kompetente, så forældrene skal stole på det.
2 bekymringer: Forældresamarbejdet, 1. dag i KKFO’en lægges grundstenen, gøre overgangene så gnidningsfri som muligt.
Opstarten af Mangfoldige Børnefælleskaber betyder at skolen kommer til at modtage flere børn med større støtte behov/flere hensyn end tidligere.
KKFO’ens nye organisering er en måde, der er med til at kunne understøtte en sen klassedannelse. Muligheden for at lave bedre læringsfællesskaber, når vi har mest mulig viden om børnene.
Selvom vi igennem årene får flere og bedre overleveringer, er der stadig børn, vi ikke får overlevering på. Den viden vi får i KKFO’en ift. dynamik i fællesskabet er væsentlig. De sidste par år har vi oplevet, at det var ærgerligt, vi ikke lige fik lov til at kende gruppen, og fik dannet en harmonisk klasser og en harmonisk årgang. Fortaler for klassedannelse i august.
Morten sagde, at forældrene ville få besked om klassedannelserne inden sommerferien.
Skolen appellerer til at det afprøves i det kommende skoleår med sen klassedannelse til 1. august 2025.
Man kan have et princip som man fraviger fra i en fastlagt kortere periode, som så kan medføre en senere ændring af princippet.
Afstemning om en prøveperiode på 1 år med udskudt klassedannelse til 1. august. For stemte: 2 medarbejdere og 4 forældre Imod stemte: 3 forældre
Afstemning om det skal afprøves i skoleåret 2025-2026 eller skoleåret 2026-2027: For skoleåret 2025-26 stemte: 2 medarbejdere og 4 forældre for. For skoleåret 2026-27 stemte 3 forældre for.
En forældrerepræsentant havde på forhånd gjort indsigelser og vurderede, at punktet ikke kunne sættes til afstemning, da der ikke forelå et konkret forslag. Forældrerepræsentanten påpegede dette både før og efter afstemningen og vil derfor gerne sikre, at det fremgår tydeligt af referatet.
Beslutning Princip for struktur på KKFO er vedtaget
Prøveperiode med udskudt klassedannelse d.1.8 vedtaget
På næste bestyrelsesmøde følger vi op på forældrerepræsentantens indsigelse.
På næste møde ser vi på proces for evaluering og evt. ændring af principper. |
(17:35 - 17:45) Behandlingsform: orienterende, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Camille, Elvira, Christina og Morten
| Sagsfremstilling På Guldberg Skole er elevrådet organiseret i et lille elevråd og i et store elevråd ift. skolens 2 afdelinger. Der holdes møde ca. en gang om måneden. Senest er der afholdt elevrådsmøde i det lille elevråd 12. december og i det store elevråd 3. februar. Sagsbehandling Elevrådsrepræsentanterne fortæller om elevrådsarbejdet på skolen. Skolebestyrelsen drøfter samarbejdet med elevrådet. | Drøftelse - Beslutning
|
Pause (17:45 - 17:55) |
|
|
(17:55 - 18:10) Behandlingsform: Orienterende, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Morten
| Sagsfremstilling Skolebestyrelsen skal behandle og godkende skolens budget for 2025 og orienteres om regnskabet for 2024. På sidste møde var der enighed om prioriteringerne. Skolebestyrelsen skal godkende timefordelingsplan for skoleåret 2025-26, der blev fremlagt på sidste møde. Sagsbehandling Skolebestyrelsen orienteres om status for regnskab for 2024 og budgetlægningen for 2025. Skolebestyrelsen behandler og godkender budget for 2025. Forslag til timefordelingsplan behandles og godkendes. Bilag 3.1, 3.2, 3.3, 3.4 | Drøftelse Regnskab2024 Skolen går ud med et mindre forbrug på 770.000 kr. i 2024. KKFO’en har haft et merforbrug på 300.000 kr. Der mangler bl.a. refusion på 242.00 kr. Budget 2025 Skolen har budget for 2025 på 40 millioner kr. Vi har disponeret 46 millioner kr., og får budgetkorrektioner så når et samlet budget på godt 46 millioner kr. Skolen skal ansætte 6-7 medarbejdere bl.a. pga. MBF (mangfoldige børnefællesskaber), Folkeskolens Kvalitetsprogram og vi udvider fra 3 til 4 børnehaveklasser.
Det er som skolebestyrelse svært at se, hvor man kan få indflydelse på budgettet. Morten peger på, at skolen har prioriteret midler til fx udeskole. Det kunne nedlægges, og så kunne man bruge ressourcerne andre steder.
Kunne man få noget mere viden om, hvad vikarpuljen bruges på, og generelt dykke ned i tallene?
KKFO’ens budget for 2025 er 11 millioner kr. med budgetkorrektioner på 1,1 millioner. Er der afsat ekstra midler til den nye organisering? Nej, men der bliver ansat en pædagog mere til den ekstra klasse, og der er ressourcer til ekstra pædagogmedhjælpere. Samt mulighed for at sætte nogle af pædagogerne op i tiden eller en ekstra pædagog.
Timefordelingsplanen Kristendomskundskab udelades som tidligere år iht. den lovgivet mulighed på 7.årgang. Årgangen har ikke samlet ikke færre lektioner.
Mht. udeskoledagene tilpasses bilaget, så det fremgår hvilke gaf, der indgår på 3., 5. og 6.årgang.
Skolens timebank svarer til understøttende undervisning.
Beslutning Budgettet er godkendt. Timefordelingsplanen er godkendt. |
(18:10 - 18:25)
| Sagsfremstilling Der gennemføres suppleringsvalg til skolebestyrelsen, hvis:
Sagsbehandling Skolebestyrelsen drøfter repræsentation i forældrerådet og beslutter evt. afholdelse af suppleringsvalg. Bilag 5.1, 5.2 | Drøftelse Pr. 30. april er der ikke en forældrerepræsentant i skolebestyrelsen, der også har barn i KKFO’en og dermed plads i forældrerrådet. Derfor skal der ved førstkommende suppleringsvalg/forskudte valg findes én, der kan sidde begge steder. Vi kan vente med at finde en repræsentant til forældrerådet til 2026.
Lucille oplyste, at der er 4 møder om året i forældrerådet. Der er et godt samarbejde i forældrerådet. Der er mulighed for at deltage i faglig dialog og deltage i ansættelsessamtaler.
Beslutning På næste møde taler vi videre, om vi kan finde et medlem i skolebestyrelsen, som kan være bindeleddet til forældrerådet og overtage pladsen pr. 1. maj. |
(18:10 - 18:25) Behandlingsform: Orienterende, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Morten | Sagsfremstilling Styrelsen for Undervisning og Kvalitet har udarbejdet anbefalinger om brug af skærme i undervisningen. Anbefalingerne skal understøtte, at vi ikke ender i en unuanceret diskussion om for eller imod skærme, men medvirke til en aktiv stillingtagen. Formålet med anbefalingerne er at give en ramme for dialog om, hvordan man på hver enkelt skole bedst muligt kan håndtere udfordringer med digital distraktion og opnå en god balance mellem digital og analog undervisning. På sidste møde drøftede skolebestyrelsen punktet. Sagsbehandling Skolebestyrelsen drøfter på baggrund af tidligere drøftelse samt anbefalingerne, om der evt. skal ske en tilpasning af skolens rammesætning for brug af skærm i undervisningen. Skolebestyrelsen beslutter den videre proces fx nedsættelse af arbejdsgruppe mv. Bilag 6.1, 6.2 | Drøftelse Ift. trivselskommisionsanbefalinger peger regeringen på mobilfri skoler. Skal vi afvente, hvad regeringen gør?
Det handler om skærm i undervisningen, vi har lige haft principperne om mobilkultur oppe i efteråret, og som vi aftalte, at vi skal evaluere når byggeriet er færdigt.
I klubben arbejdes der med at begrænse mobiler helt frem til kl.17, forældrerådet har indstillet til det er frem til at klubben lukker.
Vi skal også huske inddragelsesproces ift. bl.a. elever og medarbejdere.
Beslutning Punktet udsættes til næste gang med indledende diskussion som input til en arbejdsgruppe, der kan lave et forslag til næstkommende møde + et punkt om princip for mobilkultur herunder drøftelse af mobilfri skole. |
(18:25 - 18:30) Behandlingsform: Orientering, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Skolens ledelse
| Sagsfremstilling Byggeetape 1 er gået ind sit sidste halve år og der forventes ikke forsinkelser. Skolebestyrelsen og skolens ledelse har kontaktet Teknik- og Miljøforvaltningen for at få reguleret trafikken på Guldberg Byplads. Sagsbehandling Bestyrelsen modtager status for byggeriet. Bestyrelsen modtager status for regulering af gående og cyklende færdsel på Guldberg Byplads og drøfter evt. opfølgning. | Drøftelse Intet nyt om Bypladsen og trafikregulering. Måske hjælper det at inddrage kirken, som også bruger pladsen.
Der kommer status om byggeriet i nyhedsbrevet.
Forældrerepræsentanterne, der også sidder i klubbens forældreråd fortæller, at det er forventningen den selvstændige klubbygning gennemføres.
Beslutning
|
(18:30 - 18:45) Behandlingsform: Orienterende, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Morten | Sagsfremstilling Skolerne – herunder skolebestyrelser og elevråd – opfordres af BUU og Ungeråd KBH til at tage en lokal dialog i om, hvordan man lokalt håndterer forbuddet mod røg- og nikotinprodukter i skoletiden. Sagsbehandling Skolebestyrelsen drøfter bl.a. på baggrund af forslag til opdaterede principper den videre opfølgning på sikring af røg- og nikotinfriskoletid. Bilag 8.1, 8.2 Røgfri skoletid i grundskolen og på ungdomsuddannelser - Kræftens Bekæmpelse | Drøftelse
Beslutning Udskudt |
(18:45 - 18:50) Behandlingsform: Drøftelse, beslutning Ansvarlig: Forpersonskabet | Sagsfremstilling Skolen modtager løbende henvendelser fra forældre, elever, medarbejdere og eksterne. Det der er stilet til skolebestyrelsen og skolen, skal op i skolebestyrelsen. Hvis det er stilet til ledelsen, vurderes det, om det er relevant at forelægge skolebestyrelsen. Skolebestyrelsen kan også selv have mindre emner, der ønskes drøftet. Skolebestyrelsen har modtaget 2 henvendelser fra Nørrebro Lokaludvalg:
Sagsbehandling Skolebestyrelsen drøfter henvendelserne og der aftales opfølgning. | Drøftelse 1. Kunne man åbne fagfestivalen op, og søge midler til f.eks. plakater og inviterer folk. Eller Luciaoptoget inviterer folk ind og se det. Koncert på pladsen tiltrækker også folk der kommer forbi (kunne være i forbindelse med indvielsen).
Beslutning Sanne ser på udkast til ansøgning og sender til ledelsen.
2. Nørrebro Fys forslag sendes videre til idrætslærerne.
|
(18:50 - 18:55) Behandlingsform: Orienterende Ansvarlig: Alle | Forpersonskabet
Skolens ledelse
| Forpersonskabet Næste møde i NB-skolebestyrelsesnetværk er 27.marts kl.17-19 – Sanne kan ikke deltage. Lise deltager måske. Sidste år lavede netværket indsigelse om besparelser på svømmeundervisningen, og den samme indsigelse er indsendt igen. Skole og Forældre har inviteret til forårskursus. Sanne sender nyhedsbrevet videre.
Skolens ledelse Ansættelsessamtaler i afd. Indskoling tirsdag d.18.marts kl.14 (2 lærere, 1 bh.kl-lærer) Der er ved at blive ansat en barselsvikar i udskolingen |
(18:55 - 19:00) |
| Stine er fraværende til næste møde |
Kommende punkter |
|
|
| Forældre: Anna Borzák Emilie Lichtenberg Henrik Eskelund Lise Korsbæk Maj Eskelund Nina Thilo Funder Sanne E. Jakobsen Stine Spellerberg Elever: Medarbejdere: Christine Dahl Pricilla Grejsmark Eksterne: Ledelse: Lucille Blossom Morten Nielsen |
|