Sted: Afd. udskoling, 1. sal, personalerummet
Tid: Kl. 16:30-19:00
Senest 7. hverdag efter mødet udsender referenten referatudkast til medlemmerne og deltagerne fra den daglige ledelse. Hvis forperson, skoleleder og referent ikke senest 5. hverdag efter udsendelse af udkastet modtager ændringsønsker til udkastet, så er referatet godkendt. I modsat fald behandles referatet ved næste skolebestyrelsesmøde.
DAGSORDEN Emne, ansvarlig, tidsramme | Formål og uddybning Hvad? Hvorfor? Hvordan? | Referat Beslutninger |
(16:30 - 17:15) | Sagsfremstilling Jf. Styrelsesvedtægten for Københavns Kommunes folkeskoler § 4 stk. 13 skal skolebestyrelse og forældreråd holde et årligt møde: ’Skolebestyrelsen afholder årligt møde med KKFO'ens forældreråd. På mødet skal det drøftes, hvordan skole og KKFO arbejder med at skabe sammenhæng mellem skole og KKFO. Skolebestyrelsen og forældrerådet skal drøfte, hvad de ønsker at samarbejde om, og der skal laves aftaler om, hvordan samarbejdet skal udfolde sig det kommende år indtil næste fællesmøde. Der kan afholdes yderligere møder udover det årlige møde.’ Skolebestyrelsen har arbejdet med dokument: ’Inspiration til emner til forældremøder til kontaktforældre og lærere’ og ønsker at inddrage forældrerådet ift. hvad der er vigtigt indhold på forældremøderne, så der også er fokus på emner vedr. KKFO’en. Sagsbehandling Skolebestyrelsen giver en kort indledning ift. hvad og hvordan der har været arbejdet med dokumentet. Forældreråds- og skolebestyrelsesmedlemmer deles op i mindre grupper, der drøfter yderligere indhold til forældremøderne. Der samles op samlet. Andre emner af betydning for samarbejdet drøftes. Bilag 1.1 | Præsentationsrunde: Fra KKFO’ens forældrerådet: Lisa, Ursula, Esben, Andreas (medarbejder).
Temaet for mødet mellem forældreråd og skolebestyrelse var: Inspiration til forældremøder: Input fra de 4 grupper: Udfordring, at der ikke kommer så mange til KKFO’ens og klubbens forældremøder. Fokus på mindre information og fokus på drøftelse Ved de fællesmøder fokus på, at bruge de forskellige professioners syn på et emne f.eks. trivsel og blikket på børnegruppen. Udskolingsmøderne: Vigtigt med info omkring karakterer, uddannelsesparathed, valgfagsprøve m.m. Indskolingsmøderne: Sprogbrug – fx giraf-/ulvesprog; som understøttelse af det eleverne lærer. Forældremødet omkring alkohol med elever. Overveje om det skal være i 7.kl eller 8.kl. Udskolingen: Skal eleverne være med til forældremøderne? 7. årgang: Forventningsafstemning på forældremøde med lærere, forældre og elever. Rammerne: Skal møderne samles, hvad er formålet, hvor meget plads skal KKFO og skole have? Pædagogerne deltager i første møde, men de får ikke så meget plads. Men flere kommer til begge møder. Måske første møde fælles, og også et møde kun på KKFOen. Fællesmøder KKFO-skole 0.-2.årg. Status på klassen fra lærerne inden forældremødet rød, gul, og grøn, så mødet kan prioriteres med drøftelser af det gule og røde. Efterårsmødet på 3. årgang: Digital dannelse. Forårsmødet på 3. årgang placeres ’tidligt’ med besøg af Niels fra klubben. 9.årgang: Sidste skoledag Pædagogerne har en vigtig rolle og skal have mere taletid, de kan være med til at støtte op om fælles arrangementer også ved udfordringer. Trivsel er altid et punkt på møderne. Lærerne og pædagogerne ser børnene med forskellige øjne. 1.årgang: Overgangen fra bh.kl til 1. kl. Skolen støtter op om legegrupper, og italesætter hvorfor og forventningerne fra skole/KKFO. Fælles fødselsdag med inspiration fra skolen. 3. årgang: Forkert brug af tid til digital dannelse på forældremøde i starten af 3. årgang. ’Digital dannelse’-oplægget kunne også være i KKFO-tiden.
Samarbejde mellem KKFO-forældreråd og skolebestyrelsen: Udskudt klassedannelse i børnehaveklasserne, er det en diskussion vi skal tage fælles?
Lucille fortalte, at KKFO’en er i gang med en masse tanker omkring hvordan vi skal fordele klasserne når renovationen er færdig, vi er i gang med at vende tankerne med medarbejderne og derefter drøfte det i forældrerådet og i skolebestyrelsen.
Ved klassesammenlægninger er KKFO-skiftet tit det der skaber store frustrationer og bekymringer. Vigtigt at vi organiserer os, så vi ved klassesammenlægninger er mere robuste også i KKFO-sammenhænge.
Kan forældrerådet og skolebestyrelsen mødes igen til foråret?
Tages op på møde fx i februar. |
Pause (17:15 – 17:25) |
|
|
Indsupplering for udtrådt medlem Fællesskolebestyrelsesmøder Årshjul (17:25 - 17:35) Behandlingsform: orienterende, beslutning, Ansvarlig: Forpersonskabet
| Sagsfremstilling Dagsordenen er udarbejdet af forpersonskabet og skoleleder. Referat af seneste ordinære skolebestyrelsesmøde er udsendt 5. september. Stine G har meddelt sin udtræden af skolebestyrelsen pr. 5. september. Årshjul for 2024-25 er jf. beslutning på sidste møde tilpasset. Der er planlagt 2 årlige fællesskolebestyrelsesmøder for i området Nørrebro/Bispebjerg. Dette øger mødevirksomheden. Sagsbehandling Bestyrelsen skal godkende dagsordenen med evt. ændringer. Der orienteres om, at referatet fra mødet 28. august er godkendt. Der indsuppleres suppleant i Stines G’s sted. Behovet for fællesskolebestyrelsesmøder drøftes og henvendelse til BUU overvejes. Årshjulet er til orientering. Der orienteres evt. ift. forhold, der har betydning for mødets afvikling mv. Bilag 2.1, 2.2 | Mødeleder: Henrik 2023: 23.08: Henrik; 27.09: Christine; 25.10: Stine S; 04.12: Sanne 2024: 10.01: Lise; 26.02: Nina; 03.04: Stine S; 24.04: Henrik; 22.05: Henrik; 10.06: Marie; 28.08: Nina; 25.09: Henrik
Afbud
Drøftelse
Beslutning Vi skal vende forældremorgenmad på juleklippedagen under evt.
Stine Spellerberg overtager den ledige ordinære plads i skolebestyrelsen. Til maj skal der findes et medlem som både er i skolebestyrelsen og forældrerådet.
Fællesmøderne i området for skolebestyrelserne: Flere af bestyrelserne har henvendt sig til forvaltningen, at vi ikke har brug for dem, eller ønsker max. 1 om året. Vores eget Nørrebronetværk er godt og med nærværende og relevante drøftelser. Ved behov kan man vel altid tage henvendelse til området og bede om det.
Årshjulet er konsekvenstilrettet. |
(17:35 - 17:45) Behandlingsform: orienterende, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Kamille, Elvira og Morten
| Sagsfremstilling På Guldberg Skole er elevrådet organiseret i et lille elevråd og i et store elevråd ift. skolens 2 afdelinger. Der holdes møde ca. en gang om måneden. Senest er der afholdt elevrådsdag i det lille og det store elevråd 12. september, hvor elevrådet blev konstitueret efter valg: Elevrådsforperson er Camille, 8C, næstforperson er Elvira, 8A og afdelingsforpersoner er August, 4A, Kaja, 4B, Max E, 4C Sagsbehandling Elevrådsrepræsentanterne fortæller om elevrådsarbejdet på skolen. Skolebestyrelsen drøfter samarbejdet med elevrådet. | Drøftelse Camille og Elvira er blevet valgt som forperson og næstforperson.
Der har været afholdt første møde i det store og lille elevråd. I mandags var det fælles elevrådsmøde på rådhuset med masser af spændende info.
Hvordan skal samarbejdet med skolebestyrelsen være? Camille og Elvira tænker at deltage på skolebestyrelsesmøderne, når det er relevant.
Der var forslag om, at hvis de ikke kunne deltage, så kunne de sende et lille videoklip med input.
Forpersonskabet og Morten skal være opmærksomme på opbygning af dagsorden, så det, der er relevant for eleverne, er i starten af mødet.
Ønsker hele elevrådet at få besøg af skolebestyrelsen på et af deres møder? Elevrådet vender tilbage.
Beslutning
|
Samarbejdet med klubben og klubbens forældreråd Samarbejde med skolens MED-udvalg (17:45 - 18:05) Behandlingsform: Orienterende, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Morten
| Sagsfremstilling En gang om året inviteres kontaktforældrene til møde med skolebestyrelsen for at drøfte samarbejdet og et udvalgt tema. Skolebestyrelsen inviterer kontaktforældrene med til mødet 28. oktober. Skolen samarbejder tæt med Klub Guldberg og klubbens forældreråd. I skolens MED-udvalg (samarbejdsudvalg) drøftes samarbejds- og arbejdsmiljøemner. Sagsbehandling Skolebestyrelsen planlægger mødet med kontaktforældrene. Skolebestyrelsen drøfter og beslutter om samarbejdet med klubbens forældreråd skal formaliseres med fx et årligt møde. Skolebestyrelsen drøfter samarbejdsflade til skolens MED-udvalg. Bilag 4.1 | Drøftelse En gang om året kommer forældrerådet fra KKFOen, vi vil gerne styrke det gode samarbejder med klubben også. Skal vi invitere forældrerådet fra klubben en gang om året?
Niels og klubben er positivt stemt, men formen skal måske være anderledes, måske punkter, man på forhånd vil drøfte med hinanden.
Beslutning Henrik og Niels taler med forældrerådet om fællesmøde med skolebestyrelsen.
Næste skolebestyrelsesmøde er med kontaktforældrene. Program: Kl.16.30: Rundvisning for i byggeriet. Kl.17.30-18.00: Vi mødes i redskabsalen med kontaktforældrene.
Kl.18.00-20.00: Ordinært skolebestyrelse
Samarbejde med MED-udvalget Når skolebestyrelsen udarbejder principper er MED stedet, hvor personalet på skolen og KKFO’en arbejder videre med principperne og omsætter dem til retningslinjer. Processen fra skolebestyrelsen til MED og processen med retningslinjer internt på skolen og KKFO’en kan tage tid.
Der er ingen intention i skolebestyrelsen om, at principperne skal skabe kløft mellem medarbejderne og skolebestyrelsen.
Beslutning Morten kommer med forslag til, hvordan samarbejdsfladen kan se ud. |
(18:05 - 18:15) Behandlingsform: Orientering, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Skolens ledelse
| Sagsfremstilling Renoveringsprojekterne for de nuværende skolebygninger er blevet tilpasses så skolen efter renoveringen kan rumme en 4-sporet skole fra 0.-9. årgang. Bestyrelsen modtager status for regulering af gående og cyklende færdsel på Guldberg Byplads. Tidspunkt for besøg på byggepladsen aftales. Sanne har på tidligere møde efterlyst plancher, hvor man kan se forholdene efter, at byggeriet er færdigt. I budget 2025 for Københavns Kommune er der afsat midler til renoveringen af afd. Stevnsgade. Der er udarbejdet idéoplæg til ny bygning til klubben. Sagsbehandling Morten giver en status på byggeriet. Tidspunkt for besøg på byggepladsen aftales. Status mht. plancher for byggeriet gives. Morten uddyber beløbet for de afsatte midler til renovering af afd. Stevnsgade. Bestyrelsen aftaler opfølgning. Bilag 5.1, 5.2, 5.3 | Drøftelse Boldbur i Sjællandsgade er snart færdigbygget. Ift. byggeriet er der intet nyt. Alt kører efter planen. Budgetforhandlingerne er færdige, ideoplægget er langt og godt, vi tænker det bliver godt, klubben ønsker nogle programmerbare rum. Kvadratmeterne kommer ca. til at passe. Det virker til, at der er en god og holdbar plan.
I renoveringsperioden skal klub og KKFO være på samme matrikel.
Skolebestyrelsen støtter altid op, hvis klubben har brug for hjælp til noget.
Morten har haft møde 16. september vedr. regulering af trafikken på Guldberg Plads. Pt. afventer vi tiltag fra Teknik- og Miljøforvaltningen. Beslutning
|
(18:15 - 18:20) Behandlingsform: Orienterende, drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Morten | Sagsfremstilling Anden prognose for budget/regnskab 2024 foreligger. Sagsbehandling Skolebestyrelsen orienteres om status ift. budget/regnskab. Bilag 6.1 | Drøftelse
Beslutning Udsat |
(18:20 - 18:30) Behandlingsform: Drøftelse, beslutning, Ansvarlig: Nina
| Sagsfremstilling Jf. styrelsesvedtægt for folkeskolen i Københavns Kommune §4 Stk. 14. fastsætter skolebestyrelsen selv sin forretningsorden. Skolebestyrelsen har senest 29. september 2021 fastlagt forretningsorden med udgangspunkt i den i styrelsesvedtægtens i bilag 11 angivne standardforretningsorden Sagsbehandling Forretningsordenen tages op til gennemgang og evt. revision. Bilag 7.1 | Drøftelse
Beslutning Udsat |
(18:30 - 18:40)
| Sagsfremstilling I forbindelse med at skolen giver elever på 6. årgang computere til brug i undervisningen, men som de også må tage med hjem har forældrene fået et brev, omkring hvad man skal købe (sleeve, hængelås). Folkeskoleloven angiver: § 19. De nødvendige undervisningsmidler skal stilles vederlagsfrit til rådighed for eleverne. Dette gælder dog ikke instrumenter og udstyr, som anvendes ved undervisning i fritiden efter § 3, stk. 6, og som hjemtages af eleverne til eget brug. Sagsbehandling Skolebestyrelsen drøfter, hvad skolen kan/må bede forældre/elever købe. | Drøftelse Lejrskole: Skolen må opkræve kostpenge.
Skolebestyrelsen kan fastlægge principper for de ting, som er i gråzonen, fx har vi brug for at der bliver passet på de pc’ere, eleverne låner.
Det giver anledning til dårlig stemning mellem de ansatte og forældrene, med fx konstante påmindelser af manglende blyanter.
Ift. sleeves til pc’ere, kunne det være en krea-ting på klubben eller i HDS?
UVM, BUF og Skole og Forældre København, mener ikke man kan kræve det – skolen skal f.eks. sørge for et sted pc’erne kan låses inde. Og skolen skal stille sleeves til rådighed.
Behov for en fælles formulering, vigtigt det er gratis at gå i skole.
Når skolen ønsker noget af forældrene, bør det kommunikeres som et ønske og ikke som et krav.
Skriveredskaber kan man godt bede forældre om at købe. Beslutning Skolen udarbejder standardformulering til kommunikation fra skolen til hjemmet om at skolen har nogle lånesleeves og hængelåse, men man er også velkommen til at købe sit eget.
Skolen kigger på de formuleringer, der bliver sendt ud nu, og laver nogle standardformuleringer. |
(18:40 - 18:45) Behandlingsform: Drøftelse, beslutning Ansvarlig: Forpersonskabet | Sagsfremstilling Skolen modtager løbende henvendelser fra forældre, elever, medarbejdere og eksterne. Det der er stilet til skolebestyrelsen og skolen, skal op i skolebestyrelsen. Hvis det er stilet til ledelsen, vurderes det, om det er relevant at forelægge skolebestyrelsen. Skolebestyrelsen kan også selv have mindre emner, der ønskes drøftet. Henrik har henvendt sig i forbindelse med skolens og KKFO’ens overholdelse af styrelsesvedtægten og kommunens regler omkring lukkedage og obligatorisk undervisning. Sagsbehandling Skolebestyrelsen drøfter emnet og der aftales opfølgning. Bilag 9.1 | Drøftelse
Beslutning Selvstændigt punkt på næste møde. |
(18:45 - 18:55) Behandlingsform: Orienterende Ansvarlig: Alle | Forpersonskabet
Skolens ledelse
| Mødeleder: Stine
Sende blomster til Lotte fra skolebestyrelsen.
Det pædagogiske personales dag.
Morgenmad på juleklippedag: Skolen vil gerne have lov til at planlægge selv, hvornår den ligger. Svær situation hvis man ikke kan være i alle ens børns klasse.
Lise skriver noget til personalet til d.4.10 (Stine kontakter Lise)
Infoaften 6. november: Sanne deltager |
(18:55 - 19:00) |
|
|
Kommende punkter |
|
|
| Forældre: Emilie Lichtenberg Henrik Eskelund Maj Eskelund Nina Thilo Funder Sanne E. Jakobsen Stine Spellerberg Elever: Camille Hvidegaard Bovbjerg (8C) Elvira Graver Gottlieb (8A) Medarbejdere: Christine Dahl Anja Øxbøg Pricilla Grejsmark Eksterne: Niels Vinther Ledelse: Lucille Blossom Morten Nielsen |
|